SAÜ'de "Siber Güvenlik" Etkinliği

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Siber Güvenlik Topluluğu tarafından "Siber Güvenlik" Etkinliği düzenlendi.

SAÜ'de "Siber Güvenlik" Etkinliği
SAÜ'de "Siber Güvenlik" Etkinliği
GİRİŞ 30.03.2015 16:54 GÜNCELLEME 30.03.2015 16:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, siber güvenlik Ar-Ge uzmanı Melih Taş, "güvenlik araştırmacısı olmak ve Voip güvenliği”, bilgi güvenliği Ar-Ge uzmanı Hakan Tolgay “kablosuz iletişim ve güvenlik”, Avea Güvenlik Planlama Uzmanı Caner Özden "web uygulama güvenliği ve kariyer" konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Taş, güvenlik araştırmacılarının yapacağı en önemli işlerden birinin arama motorlarını etkili ve verimli kullanabilmek olduğunu ifade ederek, güvenlik araştırmacısı olmak isteyen öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Güvenlik araştırmacısının ilk olarak neyi, nasıl arayacağını bilmesi ve ardından kendisine sunulan bilgiyi özümsemesi gerektiğini anlatan Taş, "Güvenlik eğitimlerinin çoğu kendi kendini yetiştirme ile gerçekleşiyor. Güvenlik araştırmacısının internet ortamında son ve önemli gelişmeleri mutlaka takip etmesi gerekiyor. Araştırmacının açık fikirli olarak bu bilgileri yakalaması önemli. Güvenlik araştırmacısının mesaisi olmaz. Bir araştırmacının saatlerce bilgisayar başında aktif olarak çalışabilmesi ve bilgisayarını sürekli yanında taşıması gerekiyor" diye konuştu.

Tolgay da etkinlikte kablosuz ağ teknolojileri ve bunların kullanım alanları, kablosuz ağlarda güvenlik zafiyetleri ile bu ağlara yapılan saldırılar konularında öğrencilere bazı teknik bilgiler verdi.

Avea Güvenlik Planlama Uzmanı Caner Özden de bilgi güvenliğinde kariyer, uygulama güvenliğinin tanımı ve örneklerle anlatımı, otomatik ve manuel web uygulama güvenliği araçları, sektörün geleceği konularını değerlendirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ali demir 8 yıl önce Şikayet Et
    sakalli arkadas alaninda yetkili birisi sanirim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir