İzmir'de askerin 2 arkadaşını vurması

Olayda şehit olan hava er Hakan Ertürk'ün cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından İzmir Asker Hastanesi morguna götürüldü

İzmir'de askerin 2 arkadaşını vurması
İzmir'de askerin 2 arkadaşını vurması
GİRİŞ 30.03.2015 18:35 GÜNCELLEME 30.03.2015 18:35

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bir askerin nöbet sırasında tartıştığı iddia edilen 2 askere silahla ateş ettiği olayda, şehit olan hava er Hakan Ertürk'e İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı.

Çiğli'deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki hizmet bölüğünde askerliğini yapan A.K'nin silahla ateş etmesi sonucu hayatını kaybeden hava er Hakan Ertürk için İzmir Adli Tıp Kurumu'nda askeri savcının da katılımıyla otopsi yapıldı.

Otopsinin ardından Ertürk'ün cenazesi İzmir Asker Hastanesi'ne götürüldü.

Ertürk'ün cenazesinin Çiğli'deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yarın düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan zanlı A.K'nin gözaltında olduğu, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Olaya şahit olan erlerin ifadelerini alan askeri savcılığın, konuya ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.

Olayda yaralanan diğer hava er Mehmet Z'nin ise Karşıyaka Devlet Hastanesindeki tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki hizmet bölüğünde askerliğini yapan A.K, nöbet sırasında çıkan tartışmada tüfekle Hakan Ertürk ve Mehmet Z'ye ateş etmiş, yaralılardan Ertürk, kaldırıldığı Karşıyaka Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma