Arsuz'da "Yumurta Bayramı" kutlandı

Arsuz ilçesinde belediye tarafından "Yumurta Bayramı" dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Arsuz'da "Yumurta Bayramı" kutlandı
Arsuz'da "Yumurta Bayramı" kutlandı
GİRİŞ 31.03.2015 11:05 GÜNCELLEME 31.03.2015 11:05

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, belediye binası önündeki programda yaptığı konuşmada, yumurta bayramının bölgede yüzyıllardır kutlandığını belirtti.

Belediye olarak bayramı festival tadında kutladıklarını ifade eden Culha, 15 gün sürecek bayramda farklı etkinlikler yapacaklarını kaydetti.

Yumurta Bayramı'nın önemine değinen Culha, şöyle devam etti:

"Özünde baktığınız zaman gerek bölgemizde gerek ülkemizde gerek dünyada Bahar Bayramı veya Nevruz Bayramı gibi isimlerle yapılan etkinlikler 1 Mart’tan 14 Nisan’a kadar yayılır. Bu bayramların içeriği de doğanın canlanması ve yeniden doğuştur. Bu günün sembolünün yumurta olmasının da nedeni budur. Farklı kültürler, bu günü farklı biçimde kutluyor. Arsuz’da da farklılıkların ahengi sonucunda oluşan ortak kültürün en güzel örneğidir Yumurta Bayramı. Bizler de bu ahengi sonuna kadar sürdüreceğiz ve zedelemeyeceğiz. Atalarımızın burada uyguladığı gelenekleri, gelecek kuşaklara aktaracağız. Eskiden yapılan güreş gibi etkinlikleri de önümüzdeki yıllarda etkinliklerimize dahil edip, bayramın adına daha uygun kutlamalar yapacağız."

Etkinliğe katılanlar, bayramın simgesi olan yumurtaları tokuşturarak renkli görüntüler oluşturdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri