EHAD yılın hafızını seçiyor

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) 10. Bölge Başkanı Mehmet Arif Taşdemir, Türkiye genelinde "Yılın Hafızını Seçiyoruz" yarışmasının yapılacağını bildirdi.

EHAD yılın hafızını seçiyor
EHAD yılın hafızını seçiyor
GİRİŞ 31.03.2015 11:12 GÜNCELLEME 31.03.2015 11:12

Hafızlığı teşvik etmek amacıyla yapılacak yarışma hakkında bilgi veren EHAD 10. Bölge Başkanı Mehmet Arif Taşdemir, hafızlığın büyük bir şeref olduğunu belirterek, dernek olarak Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim'in bütün yüreklere ulaşması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Hafızlığın, emeğin aşkla yoğrulmasının hikayesi olduğunu belirten Taşdemir, "Dünya Hafızlar Günü" münasebetiyle yarışmayı düzenlediklerini ve isteyen herkesin yarışmaya katılabileceğini vurguladı.

İslam'ın mukaddes kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in Allah katından insanlığa sunulan büyük bir lütuf ve aynı zamanda hidayet kaynağı olduğunu söyleyen Taşdemir, şöyle konuştu:

"Kalpleri ürperten, çağlara meydan okuyan, bir benzeri asla olmayan Kur'an'a duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Keşmekeşin, çirkefliğin, kaos ve kargaşanın işgal ettiği dünyamızın tek kurtuluşu Kur'an'dır. Hafızlığın ülkemiz ve İslam dünyasında hak ettiği mertebeye ulaşması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bütün hafız kardeşlerimizi çalışmalarımıza destek vermeye çağırıyoruz."

Yarışmaya başvuruların 10 Nisan 2015'te sona ereceğine dikkati çeken Taşdemir, değerlendirme heyetinde, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Osman Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Asiye Fatma Şenat, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kıraat İlmi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Kurt, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushaflar Kurulu E. Başkanı Kurra Hafız Turan Baycan, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Gazeteci-Yazar Mustafa Uzun ve Şair Vural Kaya'nın yer aldığını aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi