Bursa'da bilimsel buluşma

2. Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu 10-11 Nisan tarihleri arasında Bursa'da düzenlenecek

Bursa'da bilimsel buluşma
Bursa'da bilimsel buluşma
GİRİŞ 31.03.2015 11:52 GÜNCELLEME 31.03.2015 11:52

Bursa'da 10-11 Nisan tarihlerinde kent konseylerinin işlevselliğinde ve sürdürülebilirliğinde gelinen son durumun farklı boyutları ile ele alınmasını amaçlayan "2. Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu" yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre, Bursa Kent Konseyi'nin koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile 50 üniversiteden 105 akademisyenin ve 62 kent konseyinden temsilcilerin katılacağı sempozyum, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) gerçekleştirilecek.

Sempozyumun açılışına İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay katılacak. Bilim hakem kurulunun da bulunduğu, bilimsel nitelikte ve akademik düzeyde gerçekleştirilecek olan sempozyumda 20 konu başlığında toplam 5 oturum yapılacak.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilat (UCLG-MEWA), Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) sempozyum destekçileri arasında yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri