Zonguldak'taki maden ocakları tahliye edilldi

Zonguldak'taki maden ocaklarında çalışan işçiler, elektrik kesintisi nedeniyle olumsuz bir durum yaşanmaması için tahliye edildi.

Zonguldak'taki maden ocakları tahliye edilldi
Zonguldak'taki maden ocakları tahliye edilldi
GİRİŞ 31.03.2015 13:32 GÜNCELLEME 31.03.2015 15:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar maden ocaklarında elektrik kesintisinden dolayı herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

İŞÇİLER OCAKLARDAN ÇIKARTILIYOR

Müesseselerin yöneticilerinin en kötü senaryoya göre davrandığını belirten İnan, "Herhangi bir sıkıntı görürsek tahliye işlemlerine devam edeceğiz. Şu anda vardiya arası olduğu için işçilerimiz ocaklardan çıkartıldı" ifadesini kullandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise TTK'da yer altındaki işlerin birçoğunun elektrikle yapıldığını anlattı.

İŞÇİLER RİSKE ATILMADI

Kuyuların da elektrikle çalıştırıldığını dile getiren Alabaş, "Tahliye havalandırma olan yerler var. Bu tahliye havalandırmalar da elektrikle çalışıyor. Şu an tehlike arz etmese de yer altından çıkış, yürüyerek ve kurtarma kafesleriyle yapılacağı için işçileri riske atmamak adına yer altındaki arkadaşlarımız, müessese müdürlüklerinin vasıtasıyla tahliye edilmeye başlandı" diye konuştu.

Kurtarma kafeslerinden beşer kişilik gruplar halinde işçilerin yer üstüne çıkartıldığı ve tüm işletmelerde tahliye işlemlerine başladığı öğrenildi.

YORUMLAR 1
  • hiç 9 yıl önce Şikayet Et
    Zahmet olmus.zarar etmesin sonra şirket!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi