Türkiye'deki elektrik kesintisi

Elektrik kesintisi İzmir'de hayatı etkiledi

Türkiye'deki elektrik kesintisi
Türkiye'deki elektrik kesintisi
GİRİŞ 31.03.2015 14:09 GÜNCELLEME 31.03.2015 14:09

Türkiye genelindeki elektrik kesintisi, İzmir'de de yaşamı etkiledi.

Kesinti nedeniyle kent genelindeki sinyalizasyon sistemi çalışmadı, trafikte aksamalar yaşandı.

Okullarda bilgisayarlar çalıştırılamadı, tenefüs zilleri çalmadı. Bazı kurumlarda bilgisayar ve telefonlar kullanılamadı. Hastanelerde ise jeneratörlerin devreye girdiği, herhangi bir aksama olmadığı belirtildi.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesindeki bazı iş yerlerinde kesinti nedeniyle çalışılamayınca işçiler evlerine gönderildi.

Aliağa'da ulusal elektrik hattından beslenen PETKİM tesislerinde, elektrik kesintisi sonrası bacalardan alev çıktı. Çevreden yangın olarak algılanan bu durum karşısında yetkililer "kesintiyle soğutucuların devre dışı kalması üzerine bacalardan alev çıktığını, şu an sistemin devre dışı kaldığını ve bir sorun olmadığını" açıklaması yaptı.

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamada "Ulusal elektrik sistemindeki arızadan dolayı bölgemize enerji verilememektedir" ifadelerine yer verildi.

Basketbolda Erkekler 3. Lig play-off maçında saat 14.00'de İzmir Celal Atik Spor Salonu'nda oynanması gereken İzmir Büyükşehir Belediyespor-Bursaspor müsabakası Bornova Işıkkent Spor Salonu'na alınırken, karşılaşmanın saat 15.00'de oynanması kararlaştırıldı.

Öte yandan kentteki elektrik kesintisi nedeniyle öğle ezanı, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Hisar Camisi'nde minareden okundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler