Çağlayan Adliyesi'ne silah nasıl sokuldu?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın silahlı kişiler tarafından rehin alınması, adliyelerdeki güvenlik sorununu yeniden gündeme getirdi.

Çağlayan Adliyesi'ne silah nasıl sokuldu?
Çağlayan Adliyesi'ne silah nasıl sokuldu?
GİRİŞ 31.03.2015 14:52 GÜNCELLEME 31.03.2015 16:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Berkin Elvan davasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında başına silah dayanarak rehin alınması olayının nasıl gerçekleştiği araştırılıyor. 

Herkesin aklında aynı soru ise aynı: Adliyeye silah nasıl sokuldu?

Avrupa’nın en büyük adliye sarayı olarak inşa edilen Çağlayan Adliyesi’nin girişinde havalimanlarındakine benzer güvenlik önlemleri yer alıyor. Dava için gelenler, tepeden tırnağa aranıp X-Ray cihazından geçirildikten sonra içeriye alınıyor. Yasal düzenlemeler uyarınca sadece kimlik gösteren avukatlar içeriye girerken aranamıyor.

Silahın bugün yaşanan elektrik kesintisinden yararlanılarak içeri sokulup sokulmadığı ise henüz bilinmiyor.

YORUMLAR 3
  • Zafer Demir 8 yıl önce Şikayet Et
    Adliye girişinde vatandaşın kemeri bile çıkarılıyor. Avukatlar , savcılar ve hakimler transit geçiyor. Eğer bir bölge güvenli olacaksa herkesin aranması lazım. Öyleki güvenlik personelinide denetleyecek yapı olmalı. Vatandaş yalancı ve üçkağıtçı , avukatlar değil . Avukatlardan daha çok yalan söyleyen varmı?
    Cevapla
  • ATA 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu tüm ülkede elektrik kesildi sadece istanbulda değil
    Cevapla
  • cengiz27 8 yıl önce Şikayet Et
    dhkpc nin asıl gücü zaten avukatlar.dünya kadar alevi hukukçu var.hepsi de akparti ve din düşmanı.avukatların ayrıcalığı kaldırılmalı.danıştay saldırısını yapan da bir avukattı. hala ders alınmadı.hükümet bazı adımları geç ve ürkerek atıyor.avukatlar suç işlemez mi? silahı da dökümanları da avukat sokmuştur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi