YYÜ'de "Toplu Taşıtlarda Tacize Son" yürüyüşü

YYÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından toplu taşıma araçlarında yaşanan taciz olaylarına dikkati çekmek için yürüyüş yapıldı

YYÜ'de "Toplu Taşıtlarda Tacize Son" yürüyüşü
YYÜ'de "Toplu Taşıtlarda Tacize Son" yürüyüşü
GİRİŞ 31.03.2015 15:06 GÜNCELLEME 31.03.2015 15:06

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezince, toplu taşıma araçlarında yaşanan taciz olaylarına dikkati çekmek için yürüyüş düzenlendi.

YYÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KSAUM) üyeleri tarafından "Toplu Taşıtlarda Tacize Son" sloganıyla üniversite yerleşkesindeki minibüs duraklarından başlayan yürüyüş, merkezi kafeterya önünde son buldu.

KSAUM Müdürü Sema Sancak, yaptığı açıklamada, düzenledikleri eylemle kadına yönelik tacizin son bulmasını amaçladıklarını belirterek, hiçbir kadının taciz ve şiddete maruz kalmasını istemediklerini söyledi.

Yaptıkları eylemle minibüs ve otobüslerdeki tacize dikkati çekmek istediklerini vurgulayan Sancak, "Zaman zaman bu olaylara rastlıyoruz. Bununla karşılaşan öğrencilerimiz şaşırıyor. Biz toplumda bir farkındalık yaratmak amacıyla bu yürüyüşü düzenledik. İnsanlar, tacize uğrayan bir mağduru gördüğü zaman sessiz kalmasın, ona yardım etsin ve yardım etmekte istekli olsunlar. Onlar istekli olmadığı zaman tacizci bundan cesaret alıp buna daha fazla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Tacizi, toplumsal bir sorun ve toplumun büyük bir yarası olarak gördüklerine işaret eden Sancak, tacizin ortadan kalkması için herkesin eylemlere destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Kalabalık, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek