Bursa'da "İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi"

Yıldırım Belediyesi, dezavantajlı bireylerin istihdama katılımını sağlayacak İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi'nin (İSKEP) çalışmalarına hız verdiği bildirildi.

Bursa'da "İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi"
Bursa'da "İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi"
GİRİŞ 31.03.2015 15:17 GÜNCELLEME 31.03.2015 15:17

İlçede gerçekleştirilen dezavantajlı grupların istihdam olanaklarının artırılması ve iş gücü piyasasına katılımlarını sağlamak amacıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği İSKEP bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra İSKEP Teknik Destek Ekibi Takım Lideri ve Eski Portekiz Çalışma Bakanı Paulo Pedroso, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediyesi bürokratları ve dezavantajlı grupların temsilcileri katıldı.

Yıldırım Belediyesi olarak yaptıkları tüm çalışmalarda toplumun her kesimine ulaştıklarını söyleyen Başkan Edebali, "Sosyal adalet anlayışı içerisinde katılım sağladığımız İSKEP ile dezavantajlı gruplarımızın istihdam edilmesine katkı koyuyoruz” diye konuştu.

İstihdam konusunda Yıldırım'da önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Edebali, şöyle konuştu:

"Şehirlerin, insanların yaşam kalitesini belirleyen önemli parametreleri vardır. Bunlardan en önemlisi de vatandaşlarımızın istihdam edilmesi konusudur. Belediye bünyesinde kurduğumuz 'İstihdam Masası' ile çok sayıda vatandaşımızı iş sahibi yapmaya devam ediyoruz. İSKEP sayesinde dezavantajlı grupların da iş sahibi olmasını sağlayacağız. Vereceğimiz eğitimler sonucunda engelliler, romanlar ve yoksul kişiler iş piyasasına kazandırılacaktır. Bu sayede toplumsal kalkınma, üretim kapasitemiz ve refah seviyemiz çok daha güçlü olacaktır."

Pedroso ise Türkiye'de 12 belediye ile yaptıkları çalışmalarla dezavantajlı grupların istihdam edilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Projenin hizmet sunumu, istihdam edilebilirlik ve farkındalık oluşturmak olmak üzere 3 temel unsura dayandığını belirten Pedroso, "Dezavantajlı bireyler belirlenerek bu kişilerle ilgili destek sağlanmasını amaçlayan faaliyetler gerçekleştirilecektir. Bu sayede hem dezavantajlı gruplar istihdam edilecek hem de bu kişilere yönelik ön yargıların ortadan kaldırılması sağlanacaktır" ifadesinde bulundu.

Pedroso ayrıca Yıldırım Belediyesi ile oldukça uyumlu çalıştıklarını sözlerine ekleyerek, projeye desteklerinden dolayı Başkan Edebali'ye teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!