51. Kütüphaneler Haftası

Giresun'da program düzenlendi

51. Kütüphaneler Haftası
51. Kütüphaneler Haftası
GİRİŞ 31.03.2015 15:36 GÜNCELLEME 31.03.2015 15:36

Giresun'da 51. Kütüphaneler Haftası törenle kutlandı.

Giresun Halk Eğitim Merkezi kurs merkezinde düzenlenen törende konuşan Giresun Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hulusi Güleç, kütüphane ve kitapların tarihinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirtti.

Güleç, eğitim ve öğretimin bölünmez bir parçası olan kütüphanelerin hizmet şekillerine göre, milli kütüphaneler, halk kütüphaneleri, çocuk kütüphaneleri, okul kütüphaneleri, üniversite kütüphaneleri, özel kütüphaneler ve gezici kütüphaneler olarak kısımlara ayrıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunlar dışında yazma eser koleksiyonlarına sahip kütüphaneler de var. Türkçe, Farsça ve Arapça el yazmalarının en zengin koleksiyonları Türkiye'de özellikle İstanbul’daki kütüphanelerde bulunmakta. Yüzyıllar boyunca yazılan ve bugün basılan milyonlarca kitap kütüphanelerimizi doldurmakta ve okuyucuları ile buluşmakta."

Törende, kütüphaneden en çok yararlananlara ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Giresun Valisi Hasan Karahan tarafından verildi.

Vali Karahan, törenin ardından Giresun İl Halk Kütüphanesinde "Güncel Kitaplar Sergisi"ni açarak sergiyi gezdi, kütüphane hakkında ilgililerden bilgi aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil