Av yasağı başlıyor

İç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanması yasağı 1 Nisan 2015’te başlıyor.

Av yasağı başlıyor
Av yasağı başlıyor
GİRİŞ 31.03.2015 15:47 GÜNCELLEME 31.03.2015 15:47

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Av yasağının başlaması ile balıkçılarımızın kayıklarını karaya çekmeleri zorunludur. Av yasağının sona ereceği 1 Temmuz 2015 tarihine kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılması ve gerek teknelerde gerekse kıyıda av araç gereçlerinin bulundurması da yasak kapsamında olduğu unutulmamalıdır.

Av yasağının başlaması ile birlikte yasaktan önce avlanılan balıkların en geç üç gün içerisinde il/ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine stok tespitinin yaptırılmasını takiben satışı yapılabilecektir. Tespiti yapılmayan ürünlerin nakline ve pazarlanmasına izin verilmeyecek ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Stok tespiti yaptırılan balıkların satışında ‘stok tespit belgesi’ bulundurulmalı ve bu balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya işlenmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, sınırlama be yasakların 1 Nisan-1 Temmuz 2015 tarihleri arasında geçerli olduğu belirtilerek, "Yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği idari para cezası uygulanacaktır. Başta balıkçılarımızın ve tüm halkımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini, av yasaklarına uymaksızın yasak dönemde avcılık yapanları başta en yakın İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz, jandarma, emniyet ve belediye zabıta teşkilatına haber verilmesi balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkanı vereceği unutulmamalıdır” denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki