Kumluca'da Akdeniz Üniversitesi'nin katkılarıyla kütüphane açıldı

Kumluca ilçesinde Darıyemezler İlkokul ve Ortaokulunda Akdeniz Üniversitesi tarafından yapılan kütüphane törenle açıldı.

Kumluca'da Akdeniz Üniversitesi'nin katkılarıyla kütüphane açıldı
Kumluca'da Akdeniz Üniversitesi'nin katkılarıyla kütüphane açıldı
GİRİŞ 31.03.2015 19:01 GÜNCELLEME 31.03.2015 19:01

Kumluca Sarıcasu Darıyemezler İlk ve Ortaokulunda Akdeniz Üniversitesi tarafından yaptırılan kütüphanenin açılış törenine Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve davetliler katıldı.

Törende konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, amaçlarının milli, manevi değerlerine sahip çıkan, ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkarmayı hedefleyen, yeni Türkiye'nin yapılanmasına yön verecek nesiller yetiştirmektir olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda, cehaleti yenmek için en önemli etken olarak kitaplar ve okumayı gördüklerini ifade eden Girgin, "Vatanına, milletine, dinine, örf ve ananelerine bağlı bir gençlik yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan değerli kurumlarımız var. Bunlardan bir tanesi de bugün burada bir okulumuza kütüphane hediye eden Akdeniz Üniversitesidir. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğümüze bizlere bu kütüphaneyi kazandırdığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Kurtpcephe de kitapların her dönem medeniyetlere ışık tutarak yol gösterici olduğunu, bu yüzden Türkiye'nin geleceği çocuklara bu kütüphaneyi kazandırmak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin doğal kaynaklarının yeterli olmadığını dile getiren Kurtcephe, "Doğal kaynakları satarak, gelir elde edelim ama Yüce Allah bizlere öyle nimet vermiş ki bu sayede geçmişte olduğu gibi milletlere önder olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu nimet çok çalışmak, eğitime önem vermektir. Millet olarak, geçmişte bölgesel güç olmuşuz. Bugün yine bölgemize yön verecek süper güç olma yolunda ilerliyoruz. Bu yüzden çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak zorundayız. Onların ihtiyacı olan, geleceğine ışık tutacak kitaplara sahip olmalarını sağlamalıyız" dedi.

Kumluca’da çok yakında Akdeniz Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesinin Bakanlar Kurulu tarafından açılması kararının onaylanmasını beklediklerini dile getiren Kurtcephe, gelecekte ise ilçede bir devlet üniversitesi kurulmasını arzuladıklarını bildirdi.

Törende Akdeniz Üniversitesi ve Darıyemezler Ortaokulu Halk Oyunları ekipleri gösteri sundu. Daha sonra kütüphanenin açılışı yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!