Suriyeliler hakkında, bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında, kent genelindeki Suriyeliler hakkında bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Suriyeliler hakkında, bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı
Suriyeliler hakkında, bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı
GİRİŞ 31.03.2015 19:47 GÜNCELLEME 31.03.2015 19:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ile Çadır kentten sorumlu vali yardımcısı Ferhat Kurtoğlu'nun da bilgilendirme yaptığı toplantı, Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Vali Güvençer, burada yaptığı konuşmada, mülteciler konusunda Kahramanmaraş'taki genel gidişattan memnunsak, bundan herkesin saygıya değer katkılarının olduğunu belirterek, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Suriyelilerin 3 yıla yakın zamandır Türkiye'de yaşamını sürdürdüğünü dile getiren Güvençer, şunları kaydetti:

"3 yıla yakın bir zamandır inşallah ülkemizin ve ilimizin rahmet ve bereket kapısı, bela savan, hayır celbeden inşallah birlikte beraberlerinde rabbimin lütfuyla bereket getiren misafirlerimiz var. Onlar vatanlarından, sevdiklerinden, ayrı olmakla çok özel ağır bir imtihandadır. Bizim imtihanımızın da onlardan daha kolay olduğundan emin değilim. Biz ortak bir sesin evlatlarıyız. Nerde kanayan bin yara görsek görmezden gelmedik Allah'a çok şükür. Ertelemedik, ötelemedik ve sonra dönüp bakarız demedik. Bütün gayretimizle doğru cevabı hep birlikte arıyoruz."

Misafirler varsa, bu misafirlerin bir insanın başına gelebilecek en büyük felaketlerden biri sebebiyle vatanlarından olmuş Türkiye'ye sığınmışlarsa burada olduklarını ifade eden Güvençer, "Kahramanmaraş olarak, onların kardeşleri olarak, yetmez, büyük bir milletin ve güçlü bir devletin temsilcileri bütün imkanları iradesi ve kararlılığıyla buradayız. Bu toplantı bunu hep birlikte tek bir ses olarak beyanından ibarettir. İkincisi bilgilendirme, üçüncüsü ise bir istişarede bulunmaktır" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu ise kentte barınan Suriyeliler ilişkin istatistiki bilgiler ile devletin yaptığı ve yardım ettiği işlemlere ilişkin sunum yaptı.

1 milyon 700 bin Suriyelinin Türkiye'ye sığındını ifade eden Kurtoğlu, ülkede 24 barınma merkezinin bulunduğunu, bunun 17 bin 245'inin Kahramanmaraş'taki çadır kentte kaldığını, mahallelerde ve ilçelerde 45 bin 500 civarında misafirin bulunduğunu, bunlardan bin 646'sının da çeşitle nedenlerden dolayı kentten çıkış yaptığını belirtti.

Kurtoğlu, kentte Suriyelilerin yoğun olarak Yusuflar ve Dumlupınar Mahallelerinde yaşamını sürdürdüğünü kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ise gazi ve kahraman ünvanı bulunan kentin şimdi de ensar şehir olduğunu belirterek, o istiklal ruhuyla bu şehrin güzel insanlarının 70 bin muhaciri bağrına bastığını, bu kardeşlik hukukunun gelişerek devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin soru ve görüşleri dinlenerek, çözüm için görevlilerce notlar tutuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • osmanlıserdarı 9 yıl önce Şikayet Et
    bereket getiriyormuş elektiriye suyy her şeye zam yaparsın sonra bunu adı bereket olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü