Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine olayı ve düzenlenen operasyona ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 31.03.2015 22:04 GÜNCELLEME 01.04.2015 00:14
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Erdoğan, "Avukat cübbesiyle içeri girmek suretiyle Selim Kiraz Savcımızın odasına girilip önce kendisi rehin alındı. Bu arada İstanbul Valiliğimiz, Emniyet sürekli irtibat halinde kendileriyle bazı görüşmeler yapılıp, 'Bu ilişkilerle netice alır mıyız' düşüncesiyle bazı adımlar atıldı. Az öncesine kadar bu süreç devam etti. Sonra içeriden bu silah sesleri duyulunca bunun üzerine güvenlik teşkilatımız odaya giriyorlar" bilgisini verdi. 

SAVCIYA 5 KURŞUN SIKMIŞLAR

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un kendisine üç değil iki terörist olduğu bilgisini verdiğini aktaran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"İki teröristi öldürüyorlar. Savcımız üç tane başından, iki tane de vücudunun değişik yerlerinden maalesef kurşun alıyor. Şu anda hala ameliyattalar. Dua edelim inşallah bu ameliyatın neticesinde sağlığına kavuşsun. Ama durumu ciddiyetini koruyor. Az önce hastane yetkililerinden de aldığım bilgi bu istikamette. Rabbim kendisine sağlık, sıhhat, afiyetler versin."

''HER YÖNÜYLE ELE ALMAK SURETİYLE...''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü de dile getirerek şunları belirtti: 

"Onlar da durum değerlendirmelerini yaptılar, yapıyorlar. Bakan arkadaşlarımız İstanbul'a geldi. Onlar da yerinde durum değerlendirmelerini yapıyorlar. Biz de döner dönmez yarın akşam aynı şekilde tekrar arkadaşlarımızla çok lokal, çok mevzi değil her yönüyle ele almak suretiyle bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz, diğer görevlilerin adalet saraylarına girişlerinden tutunuz, bunların ne gibi bir muameleye tabi tutulacak, bunların hepsinin değerlendirilmesini ele almak gerekiyor. Bu işin hafife alınır bir yanı yok. Bu, üzerinde çok çok önemli durulacak, ibretlik vaka, olaydır."

''GEREĞİNİ YERİNE GETİRDİLER''

Operasyon nedeniyle emniyet teşkilatını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar da bir yerde, silah seslerinden sonra cansiparane o odaya girerek orada da gereğini yerine getirmiş oldular" değerlendirmesini yaptı.

''DUA ETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY ELİMİZDEN GELMİYOR''

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine "geçmiş olsun" dileğini ileten Erdoğan, "Şu anda dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor" dedi. Doktorların da ellerinden geleni yaptığını ifade eden Erdoğan, yarın Romanya'daki temaslarına ilişkin bir iptalin söz konusu olup olmadığı sorusuna, "Hayır, devam ediyoruz" yanıtını verdi.

YORUMLAR 51
  • atakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette herkes ucuz yaşıyor.Anlık her şey olabilir.
    Cevapla
  • bilirkişi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Cumhurbaşkanım. "Özel harekatçıları kutluyorum cansiperane çatıştılar" diyorsun da bence bu beceriksizlikten öte birşey değil. O beceriksizlerin de emniyet müdürünün de affedilmez bir başarısızlığı nedeniyle pırıl pırıl bir savcımız şehid edildi. Millet bunu unutmayacak! Gereğini yapın
    Cevapla
  • Kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Bahçelide açıklama yapmadı hiç ilgilenmiyor
    Cevapla
  • recep 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroglu çıksın desın şımdı bırşeyler. Hadı beklıyoruz.
    Cevapla
  • İSMAİL İSMAİL 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun inadına birlik beraberlik terörü pareleli birliğimiz beraberliğimiz çökertir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek