Kayahan neden öldü? Kayahan kimdir?

Kayahan'ın sağlık durumu hakkında alınan son dakika bilgisi hayranlarını üzdü. Kayahan hayatını kaybetti

Kayahan neden öldü? Kayahan kimdir?
Kayahan neden öldü? Kayahan kimdir?
GİRİŞ 05.04.2015 09:23 GÜNCELLEME 05.04.2015 09:23

Kayahan'ın hayatını kaybettiği haberini ilk olarak şarkıcı Suat Suna duyurdu. Suna, Twitter hesabından "Bugün kara bir gün... Ben ikinci babamı kaybettim, Türkiye de Büyük Usta'sını... Rahat uyu Kayahan Abi. Unutulmayacaksın..." diye yazdı.

Kayahan'ın ölüm haberini Twitter'dan duyuran bir diğer isim ise İskender Paydaş oldu: 

23 MART'TAN BU YANA HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Yumuşak doku kanserine yakalanan ve kemoterapi gören Kayahan, 23 Mart'ta hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü sanatçı, durumunun kötüleşmesi üzerine 25 Mart'ta yoğun bakıma alınmıştı.

Kayahan'ın ölümüyle ilgili hastaneden açıklama

Ünlü Sanatçı Kayahan'ın ölümüyle ilgili bir süredir tedavi gördüğü hastaneden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören ünlü sanatçı Kayahan, sabah saatlerinde hayatını kaybetti" denildi.

66 yaşındaki ünlü sanatçının tedavisini yürüten Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, “Kayahan 1,5 yıldır ileri evre küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle hastanemizde tedavi görüyordu. İlk dönemde tedaviye çok iyi cevap vermesine rağmen, son dönemde tedaviye gelişen direnç, hastalığın yaygınlaşması ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle maalesef kendisini kaybettik" dedi

Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Nahit Çakar, “Hastamız bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Kayahan, hastalığının ilerlemesi sonucu oluşan solunum yetmezliği ve bunun beraberinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu resmi twitter hesabından yayınladığı mesajında usta sanatçı için üzüntülerini dile getirdi.


Davutoğlu'ndan Kayahan mesajı

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan ve bugün hayatının kaybeden Kayahan için Başbakan Davutoğlu da mesaj yayınladı.

Davutoğlu, 'Türk müziğine sayısız beste kazandıran, bir neslin şarkılarıyla büyüdüğü Kayahan'ı kaybetmenin hüznü içindeyiz. Ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiasına taziyelerimi iletiyorum' dedi.


Kayahan kimdir?

Kayahan Açar, 29 Mart 1949 da İzmir’de doğmuştur. Türk pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı.Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara’da geçirdi. Daha sonra İstanbul’a yerleşti. Şu anda da kızının eğitiminden dolayı İstanbul’da yaşamaktadır ama asıl oturduğu yer, bütün cadde ve sokakların isimleri Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden verilmiş olan Gömeç’teki İnta sevgi Köyüdür. Yılın büyük bölümünü geçirdiği Gömeç’e olan bağını ise “Gömeç” adlı şarkısında notalara döktü.
 
Önceleri Kayahan’ın adı Nilüfer‘e verdiği şarkılarla anılırdı. Nilüfer’in yorumladığı “Geceler“, “Kar Taneleri“, “Esmer Günler” gibi parçalar Türk pop müziğinin en iyi besteleri arasına girdi. Kariyeri boyunca kendi yazdıklarını söyleyen ve yaptığı her albümü bir sloganla birlikte sunan Kayahan, aynı zamanda besteci ve söz yazarının önemini gösteren ilk müzisyenlerden biri oldu.
 
1991 tarihli “Yemin Ettim” Kayahan’ın çok konuşulan ilk albümüydü. 1993 yılında “Son Şarkılarım” adını verdiği başka bir çalışmasında söz ve müziği yine kendisine ait 10 şarkı yer aldı. “Sarı Şekerim“, “Vazgeçmem“, “Aman” gibi herkes tarafından beğenilen parçaların bulunduğu albüm önemli sayıda dinleyiciye ulaştı.
 
Kayahan‘ın, iki yıl sonra, 1995’te “Benim Penceremden” adlı albümündeki “Ben Anadolu Çocuğuyum”, “Allah’ım Neydi Günahım” gibi başarılı bestelerini yalnızca kendisi değil, pek çok müzisyen de söyledi.
 
Sanatçı 1996 tarihli “Canımın Yaprakları” isimli çalışmasında ve ardından gelen “Emrin Olur” albümde yine hit olan besteler üretti. Özellikle “Emrin Olur”, “Atın Beni Denizlere”, “Şampiyon” gibi şarkılar dönemin öne çıkan parçaları oldu.
 
2000 yılına girerken Kayahan’ın dokuzuncu albümü “Beni Azad Et” çıktı. Bu ve önceki albüm Kayahan’ın ustalığını gösterdiği ama eskisi gibi etkili olamadığı çalışmalardı. Ama 2000’in sonunda yayınlanan “Gönül Sayfam” ve albümle aynı adı taşıyan parça bir anda piyasadaki herkesi unutturup dikkatleri yeniden Kayahan’ın üstüne çekti.
 
Albümlerinin dışında ayrıca 1989’da “Ve Melonkoli” ve 1990’da “Gözlerinin Hapsindeyim” ile iki kere Türkiye adına Eurovision Şarkı Yarışması’na katıldı. Kayahan bir süredir şehirden uzakta eşi İpek Tüter ile Gömeç’te yaşıyor.
 
1986 yılında katıldığı uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması’nda “Geceler” adlı şarkısıyla ı “ALTIN Portakal” ödülünü kazandı.
 
Yurtiçinde ve yurtdışına pek çok konser veren Kayahan, 1992 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı’nda yüz altmış bini aşkın izleyiciye verdiği konserle tarihe geçti. Doğa ve çevre konusundaki duyarlılığı ile de tanınan Kayahan, insanların bu konulara olan ilgisini arttırmak amacıyla pek çok yardım konseri vermekte, gönüllü olarak çalışmalara katılmaktadır.
 
Evlilikleri:

1.evliliği. Nur Hanım’la evlendi, 24 yıl evlilikten sonra boşandı . Birinci evliliğinden Beste (d.1975)adında bir kızı var

2.evliliği: 1999 yılında İpek Tüter(d.1976) ile evlendi. Ağustos 2000 doğumlu Aslı Gönül adında bir çocukları var.
 
Albümleri:

Canım Sıkılıyor Canım (1981) (Uzunçalar)

Merhaba Çocuklar (1987)

Benim Şarkılarım (1988)

Benim Şarkılarım 2 Siyah Işıklar (1989)

Yemin Ettim (1991)

Odalarda Işıksızım (1992)

Son Şarkılarım (1993)

Benim Penceremden (1995)

Canımın Yaprakları (1996)

Emrin Olur (1997)

Beni Azad Et (1999)

Gönül Sayfam (2000)

Ne Oldu Can? (2002)

Kelebeğin Şansı (2004)

Biriciğim’e (2007)

365 Gün (2011)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi