Antalya'da uluslararası dolandırıcılık operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan zanlıların, Almanya'daki kişileri telefonla dolandırdığı iddia edildi

Antalya'da uluslararası dolandırıcılık operasyonu
Antalya'da uluslararası dolandırıcılık operasyonu
GİRİŞ 01.04.2015 10:50 GÜNCELLEME 01.04.2015 10:50

Antalya'dan Almanya'daki yaşlı kişileri telefonla arayıp kendilerini polis gibi tanıtarak dolandırdıkları öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Alman polisiyle irtibata geçerek bir dolandırıcılık örgütüne yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenleyen polis ekipleri, Ö.E, C.S, M.S'yi gözaltına aldı. Zanlıların, evdeki bilgisayarlarına kurdukları özel bir programla Almanya'da yaşayan yabancı uyruklu yaşlı insanları arayarak kendilerini polis gibi tanıttığı ve bu şekilde dolandırdığı iddia edildi.

Polis ekipleri, zanlıların teknik ve fiziki takipte olduğu sırada bir Alman vatandaşını kandırarak 70 bin avro parasını Almanya'daki başka bir zanlının evinin önüne bırakmasını sağladığı, paranın da Antalya'daki zanlıların hesabına havale edildiğini tespit etti. Zanlılarla bağlantılı olduğu tespit edilen Almanya'daki 4 kişinin de Alman polisi tarafından tutuklandığı bildirildi.

Zanlılar, ifadeleri alındıktan sonra "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi