Adliye polisi İstanbul Barosu'nu uyarmıştı

Çağlayan Adliyesi Amirliği, İstanbul Barosu'na avukatların kimliklerini yakınlarına kullandırdığını söyleyerek uyarılmalarını istemişti

Adliye polisi İstanbul Barosu'nu uyarmıştı
Adliye polisi İstanbul Barosu'nu uyarmıştı
GİRİŞ 01.04.2015 11:02 GÜNCELLEME 01.04.2015 11:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren iki teröristin, avukat cübbeli olarak geldikleri adliyeye sahte avukat kimliğini göstererek X-ray cihazından geçmeden ve aranmadan adliyeye girdiği öğrenildi.

POLİS 3 AY ÖNCE UYARMIŞTI

Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu

Avukatların aranmadan adliyelere girmesine ilişkin tartışmalar sürerken, Çağlayan Adalet Sarayı Polis Merkezi Amirliği'nin İstanbul Barosu'na avukat kimlikleriyle ilgili bir uyarı yaptığı ortaya çıktı.

8 Ocak'ta yapılan uyarıda, İstanbul Barosu'na bağlı bazı avukatların çalışanlarına, stajyerlere ve yakınlarına avukat kimliklerini verdiği belirtildi.

Yeni düzenlenen manyetik baro kimliklerini aldıkları halde, eski baro kimliklerini imha veya İstanbul Barosu'na teslim etmedikleri, kendi çalışanlarına vererek baroya bağlı avukat kimliklerini kullandırdıkları ifade edildi.

AVUKAT GEÇİŞLERİNDEN ARANMADAN GEÇTİLER

Dehşetin tablosu gün ışıyınca ortaya çıktı

Adalet Saraylarına girişlerde kendilerine ait olmayan baro avukat kimliklerini kullanan kişilerin, avukat geçişlerinden aranmadan geçtikleri, bazı kişilerin farkedilerek yakalandıkları, fakat bazılarının tespit edilemediği vurgulandı.

Yazının devamında, İstanbul Barosu'nun, kimliklerini başka kişilere kullandırılmaması konusunda avukatlara uyarıda bulunması istendi.

Savcı Kiraz'ı avukatların o tavrı şehit etti

İŞTE O BELGE:

YORUMLAR 16
  • ddeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    adaletsiz ve güvensiz adliyemi konakmı saraymı kulübemi.. insansızlıkmı ne dersen de. polis asker ne yapar orada işte gör. acizlik.
    Cevapla
  • ddeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    adliye değil avukatlar kulesi işleri neki suçluyu güçlüyü savunmak .adaletsizliğin temeli burda hukuk okumuyor avukat efendiler yazıyooor. insanlık dışı işler. insanlıkmı bu ne adaletsizlik eyvah. insanlık ölmüş...
    Cevapla
  • 46maraş 9 yıl önce Şikayet Et
    avukatlık kaldırılsın şeriat gibi herkes kendini savunsa tamam işte
    Cevapla
  • Hacı Yatmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir komiser yardımcısı Baroya talimat yazıyor...
    Cevapla
  • MUHAMMET 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdi cevap sırası sizde. egosu yüksek avukat ve yargı çalışanları. bu yazıya ne cevap vereceksiniz. ve kuralları uygulayamayan POLİS ler siz ne cevap vereceksiniz.....???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"