Böcek soruşturmasında yeni gelişme

Erdoğan'ın ofisine "böcek" konulmasına ilişkin zanlılardan Hamza T, adliyeye sevk edildi

Böcek soruşturmasında yeni gelişme
Böcek soruşturmasında yeni gelişme
GİRİŞ 01.04.2015 11:23 GÜNCELLEME 01.04.2015 11:23

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla bağlantılı soruşturması kapsamında gözaltına alınan Hamza T, adliyeye sevk edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye getirilen Hamza T, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verecek.

Zanlının, Emniyette susma hakkını kullandığı bildirildi.

13 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Hamza T. ile birlikte iki gün önce gözaltına alınan eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ve Gökhan V'nin ise halen Emniyette bulunduğu belirtildi.

Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasına ilişkin Palaz'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

ÖRGÜTLÜ CASUSLUK

İddianamede, Palaz'ın da aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin, "örgütlü siyasal amaçlı casusluk suçunu ve diğer işledikleri örgütlü özel hayatın gizliliğini ihlal ve dinleme eylemlerini hangi örgüt, cemaat ya da ülke adına yaptıklarının tespitine" ilişkin soruşturmanın ayrıldığı ifade ediliyordu.

Zanlılar, ayrılan bu soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini