AK Parti binasına silahlı baskın!

AK Parti Kartal İlçe binasına silahlı kişi girdi. Polis operasyon yaptı ve 2 eylemci gözaltına alındı.

GİRİŞ 01.04.2015 12:01 GÜNCELLEME 01.04.2015 14:54
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Binadakileri dışarı çıkaran şahıs, 7 katlı binanın en üst katındaki iki pencere camını kırdı ve üzerinde kılıç motifinin de olduğu bir Türk Bayrağı astı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis çevre güvenliği aldı. Özel harekat ekiplerinin operasyonuyla binaya giren iki kişi gözaltına alındı.

KILIÇ MOTİFLİ BAYRAK

Polis telsizinden geçen konuşmalara göre sağa sola ateş açan iki kişinin Ak Parti binasına girdiği ve  müzakereci çağırdıkları iddia ediliyor. Binadakileri dışarı çıkaran şahıslar, 7 katlı binanın en üst katındaki iki pencere camını kırdı ve üzerinde kılıç motifinin de olduğu bir Türk Bayrağı astı. 

BİNANIN ÖNÜNDEKİ YOL KAPATILDI

Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis çevre güvenliği aldı. Polis binanın önünden geçen yolu kapattı. Olay yerinde bir ambulans da hazır bekletiliyor. Eylemcilerden biri zaman zaman cama çıkarak kalabalığa doğru konuşma yaptı.

GÖZALTINA ALINDI

Kartal AK Parti İlçe Başkanlığı'na silahla giren şahıs etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Şahsın emniyete götürüldüğü öğrenildi.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ, SİLAHI KURUSIKI
 
AK Parti Kartal İlçe teşkilatının bulunduğu  binanın 7. katına  11.15 sıralarında çıkan şüpheli içerde bulunanları silah ve üzerinde bomba olduğu tehdidiyle boşalttı.  2 pencere camını kıran saldırgan üzerinde kılıç motifinin de olduğu bir Türk Bayrağını cama astı.
Zanlının adının Umutcan Tosuncu, elindeki silahın da kurusıkı olduğu belirlendi. Tosuncu’nun eylemi ne amaçla gerçekleştirdiğiyle ilgili açıklama yapılmadı. Bu amacın belirlenmesine yönelik soruşturma sürüyor.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 83
  • hacı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bazı kardeşlerimin dediği gibi birileri alevileri kışkırtmaya çalışıyor. Bu çok açık ve net... Berkin elvan bahane... Zaten çocuğun ailesi de gerekli açıklamayı yaparak bu teröristlere iyi bir ders verdi... Vatandaşlarımız bu gibi hadiselerde temkinli olup birilerinin gazına gelmemeli...
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunları kuş gibi avlayacaksın artık.Amerika gibi acımasız olmazsan,bu it sürülerinin soyu bitmez!
    Cevapla
  • Gyan 8 yıl önce Şikayet Et
    Apo geldi, Fethullah gitti. Fethullah'ın işinin bitmesine yakında tekrar Alevi-Aşırı sol kozuna geçtiler.
    Cevapla
  • hüsamettin tuğcu 8 yıl önce Şikayet Et
    birileri aleviliği kaşımaya çalışıyor pkk bitiyor dhkpc yi canlandırmaya çalışıyor
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    yani bu saldırgan alevi.. DHKP-C üylelerinin %99u alevidir..polis ABD deki gibi hemen yere indirmesi gerekirdi..bundan sonra böyle yapmalı..elin oğlu saatlerce ikne etmeye çalışnmıyor.. tak deyip kuş gibi avlıyor..bu teröristlere,eline Molotof alan atanlara böyle yapacak aşağıya indireceksin,kim olursa olsun,gözünün yaşına bakmayacaksın..
    Cevapla
  • Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi alevilerde çıkıp kafa kesip top oynuyan insanları canlı canlı yakan IŞİD militanları müslüman dese hoşuna gider mi ? Yapmayın Allah aşkına herşeye bi şeyler yapıştırıp şucu bucu diye diye ülke iyicene kutuplaştı. Bi zamanlar sağcı solcu çatışması günlerine sokar bu tarz açıklamalar kaos getirir. O zamanlar bile sağ sol 2 kutup iken şimdi sünni alevi laikçi dinci türk kürt bi sürü farklı gruplar birbirine girer IRAKtan suriyeden beter oluruz Allah muhafaza.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!