İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ve Sinop Baro Başkanı Hicran Kandemir, İstanbul Adliyesi'nde yaşanan terör saldırısını kınadı.

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
GİRİŞ 01.04.2015 11:27 GÜNCELLEME 01.04.2015 11:27

Başsavcı Ozan Kaya Sinop Adliye Sarayında yaptığı açıklamada, hakim ve Cumhuriyet Savcılarına yönelik saldırıların artmasının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

"Hukukçuların ve özellikle hukuku uygulamaya çalışan, bu uğurda vefakar ve cefakar bir çalışma sergileyen meslektaşlarımızın korunması gerekirken, son zamanlarda özellikle hakim ve Cumhuriyet savcılarına yönelik saldırıların artması bizi endişelendirmektedir" diyen Kaya, şöyle devam etti:

"Hakim ve savcılar, tüm siyasi çekişmelerin ve hesaplaşmaların üzerinde yalnız ve yalnız hak ve adalet için emek sarf eden insanlardır. Bu insanlara yönelik saldırılar, toplumun tüm kesimlerine yönelmiş demektir. Özellikle sosyal medyada bu vahim olayın haklı gösterilmeye, ideolojik olarak desteklenmeye çalışıldığını, olaydan hemen sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde teröristlerin öldürülmesi olayını protesto eden grupların var olduğunu ve emniyet güçlerine yönelik saldırıları olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu söylem ve eylemler de bizce Cumhuriyet savcımızın şehit edilmesi kadar gayri insani, gayri ahlaki ve akıl ve vicdan yoksunudur. Hukukun bir gün herkese lazım olacağı bilincinin egemen olmasını diliyor tüm Sinop adli teşkilatım adına bu vahim olayı bir daha şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, kalanlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Allah bu acıları bir daha yaşatmasın, bu tür eylemlerin vazife bilincimizi hukuk ve adalet anlayışımızı ve hakkı teslim etme yolundaki yürüyüşümüzü etkilemeyeceğini belirtir, kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Sinop Baro Başkanı Hicran Kandemir ise, "Bugün hain bir terör saldırısı sonucu yaşamını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere hakim, savcı ve avukatlar dahil tüm yargı camiasına baş sağlığı diliyor, ne amaçla ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyoruz" dedi.

Sinop Adliye Sarayında yapılan basın açıklamasına Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şamil Koç, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...