Kocasakal: Böyle bitmemeliydi, yanılmışım!

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan terör olayı ile ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 01.04.2015 11:34 GÜNCELLEME 01.04.2015 13:41
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C teröristleri tarafından Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması olayında teröristlerle devlet arasında arabulucu olan İstanbul Barosu Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, yanıldığını ve olayın böyle bitmemesi gerektiğini söyledi. 

"Güvenlik zaafı hepimiz için sorundur" diyen Kocasakal, "Yalan yanlış bilgileri bütün avukat camiasını rencide eden açıklamaları kabul etmiyoruz. Gün birlik günüdür. Bu eylemi yapanlar avukat değildir. Herkesin sıcak anda psikolojik ortamda soğukkanlı olması gerekir. Adliyede var olan güvenlik zaafı hepimiz için sorundur. Ama güvenlik meselesi suçlamalardan uzak ortak bir akıl ve diyalogla çözülmelidir. Kısır çekişmeler girilmesi yanlış olur. Çok üzüntülüyüz" ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİTMEMELİYDİ, YANILMIŞIM

Olayın iyi biteceğini hissettiğini söyleyen Kocasakal, "Gerçekten herkes çok çaba sarf etti. Ben de dahil herkes görüşme yaptı. Berkin Elvan'ın babası gelerek görüştü. Olağan üstü bir çapa sarf ettik. Yaşananlar için şuanda bir şey söylemek istemiyorum. Biraz zaman geçtikten sonra konuşmak gerekir. En büyük üzüntüm ise bu müzakerenin bir sonuca ulaşamamasıdır. Bunlar insani şeyler. Kendi içinde yaşanır ve kalır. Ben Şehit Cumhuriyet Savcımızın eşine umutlu olduğumuzu söylemiştim. Yada insan öyle bir ortamda inanmak istiyor. Bir şey olmayacağını kendilerine ilettim. Ben öyle hissettim. İyi biter diye algılamak için uğraştım. Yanılmışım. Böyle bitmemeliydi, böyle bitmeseydi. Keşke çabalarımız sonuç verseydi. Ama artık yapacak bir şey yok. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 118
  • Okpr 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu silahları bu avukatlar sokmadı ise bişey bilmiyorum..
    Cevapla
  • fsm 8 yıl önce Şikayet Et
    Buda terorisrlerin sozcusuu sanirim
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    kocasakal ve grubu değilmiydi adliyeler girerken avukatların üstelerinin aranmasına karşı çıkan..bence adliyeye nasıl girileceğini bu avukatlar gösterdi..bence silahı ,cübbeleri bu avukatlar sağladı..hatta içeri önceden s,ilahı bunlar soktu..ve teröristlere verdiler..
    Cevapla
  • RAMAZAN 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM BU İSRAİL uşaklarına İZİN VERME.
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin basbakanimiz bunun hesaBİni soracaktir. Bu ülkeyi silahla dize getirebiliriz diye dusunenlerin cezasini en agir sşekilde verecektir. Güçlü bir ulkeyiz dusmanlarimizi taniyoruz biliyoruz ve içimizdeki hainleride. Obu hainlerin bir hesabi varsa Allahinda bir hesabi vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…