Tarihi Kayseri Kalesi kültür ve sanatın kalbi olacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, restorasyon ve yapım çalışmaları devam eden tarihi Kayseri Kalesi'nin, şehrin kültür ve sanat alanındaki en önemli merkezi olacağını belirtti.

Tarihi Kayseri Kalesi kültür ve sanatın kalbi olacak
Tarihi Kayseri Kalesi kültür ve sanatın kalbi olacak
GİRİŞ 01.04.2015 12:08 GÜNCELLEME 01.04.2015 12:08

Kale içinde süren çalışmaları inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Çelik, Kaleiçi Kültür Merkezi'nin, Kültür Yolu Projesi'nin de önemli bir noktasını oluşturacağını, proje tamamlandığında 2 bin yıllık geçmişe sahip kalenin Kayseri kültür hayatına kazandırılacağını kaydetti.

Kalenin farklı zaman dilimleri içerisinde farklı amaçlar için kullanıldığını anımsatan Çelik, "Ben bile şu kısa dönemde 3 ayrı zamanını biliyorum. Önceki belediye başkanımız, önümüzdeki 10 yılda, 20 yılda, 50 yılda geçerliliği olacak ulusal bir proje yarışması açtı. O yarışma neticesinde beğenilen proje tatbik edilmeye başlandı ve sona yaklaşıldı. İnşallah sezon sonuna kadar buradaki inşaatları, yapıyı bitireceğiz" dedi.

"Meydana bakan burçta çay keyfi"

Arkeoloji müzesinin de buraya taşınacağını belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Zeminin alt kotunda arkeoloji müzemiz yapılıyor. Kültepe Kaniş Karum'dan çıkartılan çok değerli eserlerin, çok farklı tarz ve sunum teknikleriyle sergileneceği bir müze yapılacak. Zemin katta da sosyal yaşam mekanları, kafeler, sanatçılar sokağı olacak. Günün 24 saati açık, canlı, yaşayan bir mekan olacak. Bu mekan aynı zamanda bizim Kültür Yolu Projesi'nin de en önemli ayaklarından birisi olacak. Yine buradaki değişik burçlara da farklı aktiviteler, farklı fonksiyonlar yükleniyor. En önemlisi de meydana bakan tepedeki o burca kafeterya yapılacak ve insanlar, meydanı seyrederken çayını yudumlayacak, hoşça vakit geçirecek. İnşallah sezon sonuna kadar burayı yetiştirmeyi planlıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi