Başkan Türel, öğrencilerle bir araya geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Çalışmanın karşılığını bugün olmazsa yarın muhakkak görürsünüz. Ben seçim kaybettim. Ama beş sene sonra yine seçim kazandım. Çalışmaktan asla vazgeçmedim"

Başkan Türel, öğrencilerle bir araya geldi
Başkan Türel, öğrencilerle bir araya geldi
GİRİŞ 01.04.2015 13:07 GÜNCELLEME 01.04.2015 13:07

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Başkan Türel, Antalya Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerini okullarında ziyaret etti. Türel, ziyarette yaptığı konuşmada, gençlere güzel bir Antalya bırakmak için çalıştıklarını, bunun için bir işi yapmanın değil, neden yapıldığını anlamanın önemli olduğunu ifade etti.

Antalya'da ne yapılıyorsa gençlerin bilmesi gerektiğini kaydeden Türel, "Sizin okulun karşısında bulunan Atatürk Parkı'na girmek mümkün değildi. Biz bu parkı tamamen yenileyerek, ailelerin gönül rahatlığı ile gezebileceği bir yer haline getirdik. O park eski hali ile kalsaydı, aileleriniz sizi bu okula gönderirken tereddüt yaşardı. Ama artık gönül rahatlığı ile okula gönderiyorlar" dedi.

Türel, gençlere güzel bir Antalya bırakmak için çalıştıklarını, hafif raylı sistemi Antalya ile tanıştırdıklarını, arıtma tesisi, kültür merkezleri, rehabilitasyon merkezi açtıklarını ifade ederek, yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi.

Her projeyi yetiştirmenin mümkün olmadığını, bazı projeleri başlattıklarını, bazılarının ise yarım kaldığını anlatan Türel, "Demokratik yarışta 2009 seçimlerini kaybettim. Seçimleri kaybettikten sonra en büyük ümidim, bizden sonra yarım kalan projelerin devam ettirilmesiydi. 100. Yıl'daki stadyum uzunca bir sene hayata geçmesi için bekledi. Yeniden bu proje, hükümetimizin imkanlarıyla yapılabilir hale geldi" diye konuştu.

Türel, spora önemli desteklerinin olduğunu, Büyükşehir Basketbol Takımı'nın Avrupa'da mücadele edebilir hale geldiğine işaret etti.

"Elimizde sihirli değnek yok"

Tekrar belediye başkanı seçildikten sonra hızla kaldıkları yerden devam ettiklerini belirten Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özel İdare Binası yıkıldı. Yeni park alanları için çalışmalar başladı. Raylı sistemi havaalanına kadar uzatıyoruz. Bütün bunlar bir anda olmadı. Elimizde sihirli bir değnek yok. Ekibimizle gece gündüz çalışarak, bu çalışmalar gerçekleşiyor. İşlerinde ehliyetli, başarılı arkadaşlar ile çalışıyoruz. Benim hayatımda hiç sevmediğim kelimeler vardır. 'İmkansız. Çok zor. O tarihte olmaz'. Böyle bir mazereti hayatım boyunca hiç kabul etmedim. Allah izin verdikçe hiçbir iş imkansız değildir. Yeter ki azmedin."

"Çalışan kazanır"

Başkanı Türel, okul yıllarında siyasete ne çok uzak, ne çok yakın olunması gerektiğini, eli bilgisayarlı gençlerin koca bir dünyayı küçük bir Ipad'in içine sığdırdığını belirterek, bir işi yapmanın önemli olmadığını neden yapmak gerektiğini anlamanın önemli olduğunun altını çizdi.

Türel, "Çalışan kazanır" diyerek, "Çalışmanın karşılığını bugün olmazsa yarın muhakkak görürsünüz. Ben seçim kaybettim. Ama beş sene sonra yine seçim kazandım. Çalışmaktan asla vazgeçmedim. Bütün çalışmalarımız sizlere daha iyi bir gelecek bırakmak adınadır.”

Yatırımın "istihdam" demek olduğunun altını çizen Türel, şöyle konuştu:

"Üniversiteden mezun olduğunuzda iş sahibi olmak ancak bu şehre gelecek önemli yatırımlar ile olur. Antalya'ya Boğaçayı Projesi'ni kazandırmanın gayretindeyiz. Bu proje ile aralarında sizlerin de olduğu birçok kişi iş sahibi olacak. Artık Türkiye sanayi toplumu olma yolunda önemli adımlar atıyor. Ara eleman sanayi toplumunda vazgeçilmezdir. Eskiden ara eleman yetiştirilmesiyle ilgili üniversite kapılarında yarışa iki adım geç başlıyordunuz. Almanya’da mesleki eğitim ilkokul ile başlar. Yeni düzenlemeler ile şimdi eşit koşullarda yarışıyorsunuz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk