AK Parti Adana İl Başkanı Yeni:

"Adana her dönem olduğu gibi bu dönemde de yerel yatırımların hiçbiri ile buluşamadı"

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni:
AK Parti Adana İl Başkanı Yeni:
GİRİŞ 01.04.2015 13:09 GÜNCELLEME 01.04.2015 13:09

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, kentin her dönem olduğu gibi bu dönemde de yerel yatırımların hiçbiri ile buluşamadığını bildirdi.

Yeni, yazılı açıklamasında, yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçtiğini ancak Adana'da hizmet noktasında değişen bir şey olmadığını belirtti.

Yeni, Adana'da "Bir şey değişecek, her şey değişecek" sloganının altının boş kaldığına dikkati çekerek, "Adana'da 30 yıldır devam eden talihsizlik yine değişmedi. Adana her dönem olduğu gibi bu dönemde de yerel yatırımların hiçbiri ile buluşamadı. Kısacası, beyhude geçti koskoca bir yıl. Unutuldu verilen tüm sözler. Geride kalan sadece içi boş bir avuç vaat" ifadelerini kullandı.

Geride kalan 1 yıla bakınca gelecek 4 yıl için durum iç açıcı gözükmediğini aktaran Yeni, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi'nin bugün hizmetlerini konuşuyor olacakken, siyasi hezimetlerini konuşmaktayız. Sosyal medyadan siyasi içerikli mesajlar. Küçük bir eleştiriye dahi tahammül edemeden karşısındakine o makama yakışmayacak bir dille hakaretler. Ülkenin seçilmiş siyasi büyüklerine saygısızca hakaretler. Kendi siyasi misyonunu taşımayan ilçe belediyelerine gitmesi gereken yatırımları kısıtlamalar. Yine kendi siyasi bayraktarlığını yapmıyor diye kendi yandaşlarını kadrolaştırmak adına, işçi kıyımları. Bir partinin il başkanı ve sadece o partinin belediye başkanı gibi teşkilatlarla buluşmalar, hatta siyasi kadro oluşturmalar. Adana, bu geçen zamanda bunlardan başka bir şey görmedi. Ben bugüne kadar sustum. Bir yılın dolmasını bekledim. Şimdi Adanalılar adına soruyorum. Adana'da belediyecilik anlamında, Sayın Sözlü'nün 'benim dönemimde yapılan bir hizmet var, o hizmette bu' diyebileceği ve övünebileceği bir eseri var mı? Cevabını yine ben vereyim, yok. Kısacası Sayın Sözlü'ye büyükşehir gömleği birkaç beden büyük geldi. Bir yıl içerisinde tek bir kavşak yapılmadı. Tek bir bulvar açılmadı. Yollar bulvarlar köstebek yuvasından farksız. Az bir yağmur yağması sonrasında, araçların yüzdüğü, kanalizasyonların taştığı, su altında kalan Adana görüntüsünden kurtulmak için coğrafi ve jeolojik etütler yapılmadı. Şundan Adanalı çok emin, 4 yıl sonra Sayın Sözlü'nün devraldığı Adana yine aynı Adana, hatta daha da geriye gitmiş bir Adana olarak kalacak. Diğer belediyeler hizmetle buluşup kalkınırken, bu şehir daha da gerilemiş olarak karşımızda duracaktır. Adana'nın öncelikli sorunlarına eğilmek yerine sadece popülist bir siyasi vizyon çizen Büyükşehir Belediyesi hizmet karnesine koskoca bir sıfır ekletti."

Kentin sorunlarının şehrin ortasına dikilmiş gökdelen gibi durduğunu bildiren Yeni, şöyle devam etti:

"Bu şehrin betonları arasına harç olmuş biz Adanalılar, yeşerecek bir toprak, tutunacak bir dal arıyoruz ama bulamıyoruz. Bu kent için her bireyin kaygı içinde olduğu aşikar. Bu şehrin insanlarının kaygı yerine, güzel bir yaşamdan başka bir derdi olmaması lazım. Her şehrin mevsimi vardır. Bence Adana hizmette yıllardır bir sonbahar şehri. Adana'nın kışı görmeden ilkbaharı görmesine 4 yıl kaldı. Adana'nın AK Belediyecilikle buluşmadan hizmetle buluşması mümkün gözükmüyor. Gözümde koca bir şehrin hizmetten uzak gölgesi var yıllardır. Bu gölgeyi yok edecek heyecan da sadece diğer illerimizde olduğu gibi, AK Belediyecilik’te var. Adana Büyükşehir Belediyesi, Adanalı hemşehrilerimizin hizmet ve kalite beklentisini, arzu ettiği yönetim anlayışını sergileyemedi. Çağı okuyan ve gereklerini hayata geçiren yeni nesil belediyecilik, Adana’mızın çok uzağında kaldı. Yeni nesil belediyecilik, kamu hizmet kalitesini arttıran ve yerel yönetimlere yeni ufuklar açan sistemlerin yanından bile geçemedi. Yerel yönetimler artık çağdaş dünya kentlerinin hizmet ve proje standardını yakalamalı. Yönetimde ve karar mekanizmalarında katılımı ve ortak aklı oluşturmayı mahalli ligden kurtulmayı maalesef Adana Büyükşehir Belediyesi başarmadı. "

Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'nün ortaya bir vizyon koyması gerektiğini de kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor