KEİPA Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı, Ordu'da başladı

Toplantıya, KEİPA üyesi Türkiye, Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Sırbistan, Romanya ve Arnavutluk'tan temsilciler katıldı

KEİPA Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı, Ordu'da başladı
KEİPA Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı, Ordu'da başladı
GİRİŞ 01.04.2015 13:20 GÜNCELLEME 01.04.2015 13:20

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı, Ordu'da başladı.

Anemon Otel'deki toplantıya, KEİPA üyesi Türkiye, Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Sırbistan, Romanya ve Arnavutluk'tan temsilciler katıldı.

KEİPA Türk Grubu Başkanı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, toplantının açılışındaki konuşmasına, İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın terör saldırısı sonucu şehit edilmesi olayını kınayarak başladı.

KEİPA olarak savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunduklarını ifade eden Şener, bu tür terör saldırılarının bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini kaydetti.

Şener, KEİPA'nın 44'üncü toplantısının Ordu'da yapılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu anlatarak, dünyada her alanda artan rekabet koşulları, bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel olarak sporun insan hayatındaki yeri ve öneminin giderek arttığını söyledi.

Sporun kişisel bir kazanç olmasının yanında kalkınma, istihdam ve sosyal uyumun sağlanmasında da toplumlara fayda ve kazanç sağladığını vurgulayan Şener, şöyle konuştu:

"Sporun bir yaşam biçimine dönüştüğü günümüzde, eş zamanlı olarak, sınırların kalktığı ve global bir dünyanın gün ışığına çıktığı bilinmektedir. Halklar ve onların yönetimini üstlenen devletler, sosyal, kültürel, ekonomik ve politik açılardan globalleşmenin etkisi altında kalmakta ve bir bütünün parçası olmak istemektedir. Globalleşme sürecinin tüm insanlığı etkilediği bu dönemde spor, devletlerin ulusal ve uluslararası politikalarının belirlenmesinde ve uygulanmasında bir araç olarak kullanılmaktadır."

Sporun hem ulusal hem de uluslararası ekonominin büyümesinde önemli ve büyük bir katkı sağladığına işaret eden Şener, olimpiyatlar gibi büyük oyunların sadece iş alanı sağlamanın dışında satın alma, tüketim gibi diğer ekonomik faaliyetleri de etkilediğini dile getirdi.

Sporun bu yönüyle uzun vadeli yatırımların yapıldığı ve sürdürebilirliğin sağlandığı bir endüstri kolu haline geldiğini belirten Şener, "Sporun, ekonomik kalkınmaya katkısından ziyade gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyen bir unsur olması kanaatimizce daha önemlidir. Aynı zamanda spor, gençlerin aileleriyle ve toplumla iletişimlerini daha sağlıklı hale getirmelerine, özgüvenlerini geliştirmelerine, yaşadıkları topluma aidiyet duygusunu ve duyarlılıklarını artırmalarına imkan sağlamaktadır" diye konuştu.

"Spor, şiddet ve zararlı alışkanlıklara yönelmeyi önler"

Şener, sporun sosyal değerlerin oluşmasına ve sürekli hale gelmesine yardımcı olduğunu aktararak, "Spor gençlerin şiddete ve zararlı alışkanlıklara yönelmelerini önleyici faktör olarak da önem arz etmektedir" dedi.

Ulusal federasyonlar arasındaki işbirliğini ve devamlı yardımlaşmayı ve uluslararası sportif işbirliği yapmak amacıyla 2007 yılında 2-8 Temmuz tarihleri arasında Trabzon'da Karadeniz Oyunları'nın tertip edildiğini hatırlatan Şener, oyunlara 9 alanda 12 ülkenin katıldığını vurguladı.

Söz konusu oyunların ikincisinin tertibinin düşünüldüğünü kaydeden Şener, farklı sebeplerden ötürü bunun gerçekleşmediğini anlattı.

KEİPA üyesi ülkelerde yapılan spor organizasyonlarından örnekler veren Şener, 2015 yılında Gürcistan'da Avrupa Gençlik Olimpiyatları Festivali ve Avrupa Oyunları'nın yapılacağını belirterek, 2017 İslami Dayanışma Oyunları'nın da Azerbaycan'da yapılacak olmasının KEİPA adına gurur verici olduğunu söyledi.

İhsan Şener, toplantıda alınacak kararların ve tavsiyelerin tüm katılımcı ülkelere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise katılımcı ülkelerin temsilcilerine Ordu'yla ilgili bilgiler verdi.

KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hajiyev de konuşmasında, Türkiye'de yaşanan terör olayını kınadığını ifade ederek, yapacağı çalışmalarda komiteye başarılar diledi.

Toplantı, Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi başkan yardımcılarının seçilmesinin ardından basına kapalı devam etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'