Turizmde Trafik Güvenliği Toplantısı

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Avcı: - "2,5 kişiye 1 araçla tüm büyükşehirlerden daha fazla araç sayısına sahibiz"

Turizmde Trafik Güvenliği Toplantısı
Turizmde Trafik Güvenliği Toplantısı
GİRİŞ 01.04.2015 13:27 GÜNCELLEME 01.04.2015 13:27

Antalya Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer, 2,5 kişiye 1 araçla tüm büyükşehirlerden daha fazla araca sahip olunduğunu bildirdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından, kenti ziyaret edecek yerli ve yabancı misafirlerin huzurlu ve güvenli bir ortamda seyahat edebilmelerini sağlamak için "Turizmde Trafik Güvenliği" toplantısı düzenlendi.

Emniyet Sosyal Hizmetler Eğitim Tesisleri Aspendos Salonu'nda ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 2014 yılında yaşanan olumsuzluklar değerlendirilerek, yeni turizm sezonunda çözümler üretmek için önerilerde bulunuldu.

Gencer, burada yaptığı konuşmada, Antalya il genelinde 880 bin kayıtlı aracın bulunduğunu belirterek, "2,5 kişiye 1 araçla tüm büyükşehirlerden daha fazla araç sayısına sahibiz" dedi.

Turizm sezonunda günlük 5 bin büyük araç ile 120 bin otomobilin Antalya'ya giriş yaptığını vurgulayan Gencer, bunlar şehir içindeki trafik yoğunluğunu artırdığı için çok büyük sıkıntı yaşandığını kaydetti.

Geçen yıl şehir içinde 1 milyon 200 bin aracın denetlendiğini dile getiren Gencer, şöyle konuştu:

"En çok sıkıntıyı okul servisleri ve turizm taşımacılığında yaşıyoruz. Okul sezonunda okul servisleri, turizm sezonunda da turizm araçları üzerinde çok hassas oluruz. Turizm araçlarının hata ya da kaza yapmasını kabullenemiyoruz. Bunun için olabilecek en üst düzeyde tedbirleri almak zorundayız."

Gencer, yaklaşık 3 yıldır modifiyeli araçlarla mücadele ettiklerinin altını çizerek, bu şekildeki araçlara 20 bin işlem yapıldığını söyledi. Bunun nasıl olduğunu öğrenebilmek için kayıtlara baktıklarını ifade eden Gencer, "Bir araç 12 kere yakalanmış. Bu ne demek, aracını aldıktan sonra tekrar modifiyeli hale getiriyorlar. Bundan hepimiz rahatsızız. Bunlarla mücadele devam edecek" diye konuştu.

Havalimandan otele transfer için yılda 700 bin sefer yapılıyor

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Sincanlıoğlu da 2014 yılında ölümlü trafik kazası sayısının bir önceki yıla göre yüzde 9,9 artarak 71'den 78'e yükseldiğini, bu kazalarda 168 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Toplam kaza sayısının ise yüzde 3'lük azalmayla 12 bin 738'den 12 bin 357'ye düştüğünü bildiren Sincanlıoğlu, "İlde 22 bin 470 tescilli otobüs ve minibüs bulunuyor. Turizm sezonunda bu sektörde çalışmak için ülkemizin dört bir tarafından gelen araçlar ile yıllık havalimanından otele transfer için 700 bin, gezi ve mesire alanları için 50 bin sefer düzenleniyor" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı, soru cevap ile sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti