İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Şehit Savcı Kiraz'ın daha önce görev yaptığı Osmaniye'de katıldığı açılıştaki görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
GİRİŞ 01.04.2015 15:33 GÜNCELLEME 01.04.2015 15:33

İstanbul Adliyesi'nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Osmaniye'de görev yaptığı sırada katıldığı açılıştaki görüntüleri ortaya çıktı.

Şehit Savcı Kiraz, Toprakkale T Tipi Kapalı Cezaevi karşısına yapılan mescidin ibadete açılışında kaydedilen görüntüde yer aldı.

Açılışta konuşan Savcı Kiraz, "Bizim amacımız her ne kadar mahkumlara yönelik çalışmalar, onları topluma kazandırmak ise de ceza verirken aileleri cezalandırmak istemiyoruz. Ailelerin bütün ihtiyaçlarını olabilecek en ileri aşamada karşılamak istiyoruz. İbadet de, dini ihtiyaçlar da onların bir ihtiyacıdır. Biz de bu aşamada onlara cevap vermeye çalıştık" ifadesinde bulunuyor.

Bu arada Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yayımladığı mesajda saldırıyı kınayarak Kiraz'ın ailesine başsağlığı diledi.

Kara, mesajında şunları kaydetti:

"İstanbul’da meydana gelen ve ilimizde de bir dönem görev yapan savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Akıl almaz, tarifi mümkün olmayan bir saldırı. Sayın savcımız ile Osmaniye’de birçok programda birlikte olmuştuk. Bu birlikte olduğumuz programların içerisinde benim için en kıymetli olanı Osmaniye-Toprakkale T Tipi Kapalı Cezaevi karşısına yapılan mescidin açılışı ve birlikte kıldığımız Cuma namazıydı. Savcımız gerçekten çok dürüst ve çalışkan bir vatan evladıydı. Şimdi ise bu saldırı ile savcımız şehit oldu. Şehit savcımıza Yüce Allah’tan rahmet ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı