Bodrum'da deniz dibi ve kıyı temizliği

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 10 dalgıç ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen deniz dibi ve kıyı temizliği etkinliğinde, denizden çok sayıda atık malzeme çıkartıldı

Bodrum'da deniz dibi ve kıyı temizliği
Bodrum'da deniz dibi ve kıyı temizliği
GİRİŞ 01.04.2015 15:56 GÜNCELLEME 01.04.2015 15:56

Bodrum'da, 10 dalgıç ve öğrencilerin katılımıyla deniz dibi ve kıyı temizliği gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesince üç haftadır ilçenin çeşitli mahallelerinde devam eden deniz dibi ve kıyı temizliği etkinliği, bu kez Gündoğan Mahallesi'nde yapıldı. Gündoğan Limanı ile sahilde düzenlenen temizliğe, 10 dalgıç, belediye temizlik personeli ve öğrenciler katıldı.

Yaklaşık iki saat süren çalışmada denizden araç lastikleri, pet şişeler başta olmak üzere evsel atıklar çıkarıldı. Atıkların içindeki yengeç, deniz yıldızı gibi canlılar ise ekiplerce yeniden denize bırakıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, temizlik çalışmasında denizden çıkan atıkları sergilediklerini söyledi. Çıkan çöpleri "Bizim ayıbımız" diye nitelendiren Kocadon, "Şu anda ayıbımızı da sergiliyoruz. Bu bizim ayıbımız. Bundan sonra çocukların daha iyi eğitim alarak çöplerin denize atılmaması gerektiğini öğrenmesi ve bilinçlenmesi lazım" dedi.

Kolay yollardan çöpleri yok etmemeyi öğrenmek gerektiğini ifade eden Kocadon, şöyle konuştu:

"En yakınımızda neresi varsa çöpleri oraya atıyoruz. Basın burada aynı zamanda Bodrum'un ayıbını görüntülüyor. Bu bize ve Bodrum'a yakışmıyor. Bu çöplerin denize atılmadığı günler diliyorum. Sürdürülebilir Bodrum için bunu yapmamız gerekiyor. Bu güzellikleri sizlerin de torunlarınızın da yaşamasını diliyorum."

Etkinliğe katılan TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç ile bazı belediye ekipleri, temizlik çalışmalarını izlemeye gelen anaokulu öğrencilerine çıkan çöpler ve çevre duyarlılığı hakkında bilgiler verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti