İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz için mesaj yayımladı.

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
GİRİŞ 01.04.2015 16:07 GÜNCELLEME 01.04.2015 16:07

Keleş, mesajında, şehit savcı Kiraz'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Kiraz'ın şehit edilmesinin herkesi derin bir acıya boğduğunu vurgulayan Keleş, şunları belirtti:

"Terörün ve şiddetin karşısında, itidal ve sükunetle, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları çerçevesinde birbirimize kenetlenmeli, barış ve huzur içinde yaşayacağımız bir ülke için daha çok çalışmalıyız. Savcı Kiraz'ı şehid edenler, birlik ve beraberliğimizi hedef alanlar, bu büyük devlet ve milletin bu acıya da yine birlikte göğüs gereceğini, şehidimizin ailesini ve çocuklarını bağrına basacağını göreceklerdir."

Akçakoca Belediye Başkanı Yemenici

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise savcı Kiraz'ın şehit edilmesini şiddetle kınadığını vurgulayarak, "Elim terör saldırısı sonucu şehit olan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun, kederli ailesinin ve milletimizin başı sağolsun" ifadesini kullandı.

Baro Başkanı Dilber

Düzce Baro Başkanı Ali Dilber ise savcı Kiraz'a yapılan saldırının tüm yargı mensuplarına yapılmış bir saldırı olduğunu bildirdi.

Saldırıda şehit olan meslektaşları Kiraz'a, Allah'tan rahmet dileyen Dilber, şunları kaydetti:

"Milletimizi derinden yaralayan bu tür olayların bir daha yaşanmaması için adalet saraylarındaki güvenlik sorunlarının, yargının kurucu unsurları arasında ayrım yapılmadan, birlikte yapılacak çalışma ile ortadan kaldırılabileceğini, Türk Ceza Kanunu 6. maddeye göre, avukatların tıpkı hakim ve savcılar gibi yargı görevi yapan kişiler olduğu unutulmadan, bu konuda yapılacak her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu önemle vurgulamak istiyoruz. Hiçbir adaletsizlik, adalet dışı yollarla sağlanamaz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"