Tarihi mekanda kitap okuma etkinliği

Diyarbakır'da Kütüphane Haftası nedeniyle tarihi İçkale'de kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Tarihi mekanda kitap okuma etkinliği
Tarihi mekanda kitap okuma etkinliği
GİRİŞ 01.04.2015 17:22 GÜNCELLEME 01.04.2015 17:22

Sur ilçesinde 51. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen "Diyarbakır Okuyor" okuma etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı.

"Her kütüphane bir cezaevi kapatır", "Kitaplar ruhun gıdasıdır", "Kitaplar düşüncenin kabirleridir" ve "Ben kitaplarımı yaratmadan onlar beni yarattı" yazılı dövizler taşıyan çocuklar, tarihi mekanda kitap okumanın keyfini yaşadı.

Etkinlikte Vali Yardımcısı Mustafa Can, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün ve İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Özbek de öğrencilerle kitap okudu.

Vali Yardımcısı Can, yaptığı açıklamada, etkinliğin Diyarbakır'da dördüncü kez düzenlendiğini belirterek, son iki etkinliğin tarihi mekanlarda gerçekleştirildiğini söyledi.

"Diyarbakırımızın özellikle seçkin tarihi dokularını yansıtan yerlerde böyle bir etkinliği gerçekleştirdik. Geçen yıl bu etkinlik Ongözlü Köprü'de icra edildi. Bu yıl da İçkale'yi seçtik" diyen Can, şunları kaydetti:

"Özellikle Diyarbakır'ın tarihini en iyi anlatan mekanda böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesi hem çocuklarımız, öğrencilerimiz, kamuoyu adına hem de kentin bilim, fen, ilim ve sanata katkı sunması açısından önemlidir. Öğrencilerimiz de bu etkinliğe katılarak farkındalığın artmasına katkı sundu."

Can, kentti kitap okuma oranın artırılmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Etkinlikte katılımcılara simit ve ayran ikram edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti