Turizm bölgelerindeki inşaat faaliyetleri

Turizm bölgelerine getirilen inşaat yasağı, 15 Mayıs-15 Ekim döneminde aktif olarak uygulanacak, fakat yıl genelinde de uygulama, valilik yetkileri dahilinde devam edecek

Turizm bölgelerindeki inşaat faaliyetleri
Turizm bölgelerindeki inşaat faaliyetleri
GİRİŞ 01.04.2015 17:25 GÜNCELLEME 01.04.2015 17:25

Turizm sezonu olarak tanımlanan 15 Mayıs-15 Ekim döneminde aktif olarak uygulanmak üzere, yıl genelinde turistik yörelerde yürütülen inşaatlarda ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için valilik yetkileri dahilinde inşaat yasağı uygulaması devam edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun imzasıyla 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede, iklim şartlarındaki değişiklikler, turizm potansiyeliyle tesis, hizmet, ürün kalitesinin bir araya getirilmesiyle Türkiye'nin bazı bölgelerinde 12 ay turizm faaliyeti gerçekleştirilmeye başlandığı, bu nedenle turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyecek faktörlere ilişkin alınacak kararların yıl genelini kapsama zorunluluğunun ortaya çıktığı bildirildi.

Genelgeye göre, turizm sezonu olarak tanımlanan mayıs-ekim döneminde aktif olarak uygulanmak üzere, yıl genelinde turistik yörelerde yürütülen inşaatlarda ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için valilik yetkileri dahilinde inşaat yasağı uygulaması devam edecek.

İnşaat yasağı kapsamında, zorunlu durumlarda (mücbir sebepler, yangın, deprem, sel gibi) Kültür ve Turizm Bakanlığının bildirilmesi kaydıyla, ortaya çıkan sorunların çözülebilmesi için yapılacak iş ve işlemler, valilikler tarafından gerçekleştirilecek.

Sadece yaz döneminde inşaat faaliyetlerinin gerçekleştirilme imkanı bulunan kış turizm merkezlerinde ise ayrıca düzenleme yapılacak. Söz konusu bölgelerde, özel güzergahlar belirlenip, hassasiyetler göz önünde bulundurulmak suretiyle turizmi olumsuz etkileyecek inşaat faaliyetlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı bilgilendirilmek kaydıyla gerekli iş ve işlemler valilikler tarafından yürütülecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?