Diyarbakır'da GAP Eylem Planı tanıtım toplantısı

Diyarbakır Valisi Aksoy: - "Bu projenin gerçekleşmesi durumunda başta bölgemiz olmak üzere bir çok bölgede önemli gelişmelerin olacağını biliyoruz"

Diyarbakır'da GAP Eylem Planı tanıtım toplantısı
Diyarbakır'da GAP Eylem Planı tanıtım toplantısı
GİRİŞ 01.04.2015 18:50 GÜNCELLEME 01.04.2015 18:50

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Bu projenin gerçekleşmesi durumunda başta bölgemiz olmak üzere bir çok bölgede önemli gelişmelerin olacağını biliyoruz" dedi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "GAP Eylem Planı Tanıtımı" toplantısında konuşan Vali Aksoy, ilk tanıtımı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Mardin'de yapıldığını anımsattı.

Eylem planı içerisinde yer alan diğer illerde de projenin tanınması için çalışmaların yapıldığını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu proje önceki yıllardan başlayan ama son yıllarda büyük bir ivmeyle devam eden Türkiye'nin bölgesel kalkınma anlamındaki en büyük projesi. Bu projenin gerçekleşmesi durumunda başta bölgemiz olmak üzere bir çok bölgede önemli gelişmelerin olacağını biliyoruz. Sadece ekonomik boyutuyla değil, sosyal ve kültürel boyutuyla da bir çok gelişmenin proje kapsamında hayat bulacağını söyleyebiliriz. İkinci eylem planı Sayın Başbakanımız tarafından Mardin'de genel olarak açıklandı. O eylem planı içerisinde yer alan illerde de bir çok yatırım ve proje var. Bu kapsamda, illeri de o projeler konusunda bilgilendirmek ve projenin sahiplenmesinin sağlanması bakımından da bu çalışma gerçekleştiriliyor."

Toplantıya katılan Strateji Planlama İzleme Değerlendirme ve Koordinasyon Genel Koordinatörü Aslıhan Güven de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamlarına GAP Eylem Planını anlattı.

Toplantıya, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek