'Savcıyı vur' emri o ülkeden verilmiş

Adliyedeki kanlı rehin olayının ardından Başbakan Davutoğlu, teröristlerin yurt dışı ile telefon bağlantısı kurduklarını açıklamıştı.

'Savcıyı vur' emri o ülkeden verilmiş
'Savcıyı vur' emri o ülkeden verilmiş
GİRİŞ 02.04.2015 03:55 GÜNCELLEME 02.04.2015 15:07
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Davutoğlu'nun o açıklamalarından sonra Emniyet yetkilileri, bu ülkenin Yunanistan olduğunu söyledi.
 
Savcı Kiraz’ın cenaze töreninden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı bir açıklama dikkat çekti. Davutoğlu açıklamasında, ''Bu rehin alma esnasında bu teröristler yurt dışı bazı görüşme yaptı. Bazı odaklarla temas halindeydiler. Bütün bunları takip ediyoruz. Bu olayla ilgili kim nerede olursa olsun, hangi ine girmiş olursa olsun, operasyon yapma talimatı verdik'' sözlerini kullandı.

Davutoğlu’nun bu açıklamasından sonra, teröristlerin hangi ülkede ve kimlerle telefon görüşmesi yaptığı sorusu gündeme geldi.

ABİSİ YUNANİSTAN'DA
 
Emniyet yetkilileri bu ülkenin Yunanistan olduğunu söyledi. Yetkililer, bu adresi gösterirken iki noktaya dikkat çektiler. Birincisi DHKP-C örgütünün başta şu anki lideri olarak kabul edilen Hüseyin Fevzi Tekin olmak üzere diğer üst düzey yönetiminin Yunanistan'da olması. İkinci neden ise teröristlerden Şafak Yayla’nın abisi Mehmet Yayla, 19 Mart 2013'te Ankara'da Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi'ne lav silahları ve roketatarlarla saldıran iki kişiden biriydi.

Yayla, saldırının ardından Hatay üzerinden Suriye'ye oradan da Yunanistan'a geçmiş, tekrar saldırı yapmak üzere Türkiye'ye geçmek isterken yakalanmıştı. Yayla şu an hâlâ Yunanistan'da tutuklu bulunuyor. Bu durum teröristlerin Yunanistan bağlantısını kuvvetlendiriyor. Emniyet yetkilileri telefonda özellikle Tekin ile bağlantılı kurulmuş olabileceği ihtimaline dikkat çekiyor.

SÜREKLİ BİLGİ VERDİLER
 
Emniyet yetkililerin dikkat çektiği bir başka konu ise teröristlerle iletişim halindeyken, iletişim kanalları açıkken savcıyı vurmuş olmaları.

Yetkililer bu durumu şöyle açıklıyor:

''Teröristlerle yapılan görüşmeler sırasında, telefonla Yunanistan’a sürekli bilgi verdiklerini düşünüyoruz. Buradan talimat alarak hareket ettiler. Teröristlerle kurulan iletişimde bir sorun yaşanmadığı, tıkanmanın olmadığı anda böyle bir harekette bulunmaları onların telefondan ‘vurun emri’ aldıklarını gösteriyor. Yunanistan’dan vurun emri gelince de uyguladılar. Ortaya çıkan tablo bunu gösteriyor ve bu yönde araştırmalar devam ediyor.''
 

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 52
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    bize bizden başka dost yoktur birde dahili hainler yokmu ama sabır ya sabır
    Cevapla
  • BY GATSPY 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben Yunanistan göçmeni bir Ailenin Ogluyum Ve rumca iyide Olsa bilirim Sülalem min ise Ana Dili ama Türk oğlu türküm Anlıcanız Devlet İstesede Onları Bulur Öldürür kimsede bilemez sınırıda geçersin gelirsin:D:D NOT: elini kolunu Sallaya sallaya:D
    Cevapla
  • Zar ve Pul 8 yıl önce Şikayet Et
    milli istihbaratın yurt dışında teröristlere suikast yapabilecek kabiliyeti olsa nede güzel olurdu
    Cevapla
  • terazi 8 yıl önce Şikayet Et
    ... bir zaman da ASALA diye bi örgüt vardı yahu. BİTİRİLDİ. aynı yöntem bunlar için de kullanılabilir değil mi?
    Cevapla
  • kul 8 yıl önce Şikayet Et
    Gidip şu Yunanistan'da ki inlerini neden vurmuyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?