Teröristler, savcıyı vurup kalkan yaptı!

Teröristlerin Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı kafasında vurduktan sonra vücudunu polise karşı kalkan olarak kullandığı ortaya çıktı.

Teröristler, savcıyı vurup kalkan yaptı!
Teröristler, savcıyı vurup kalkan yaptı!
GİRİŞ 02.04.2015 09:42 GÜNCELLEME 02.04.2015 13:55
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

DHKP-C'li teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol, 6. katta bulunan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın odasına girer girmez kapıyı kilitledi. 
 
Savcı panik butonuna bastı
 
Bu esnada Kiraz’ın panik butonuna bastığı ama kapı kilitli olduğu için özel güvenlik görevlilerinin içeriye giremediği belirtildi. Saldırgan teröristler de kapının zorlanması üzerine iki el ateş etti. Teröristlerin adliyeye C kapısından sahte avukat kimliğiyle giriş yaptıkları tespit edildi. Avukat kimlikleri nedeniyle teröristlerin x-ray cihazından geçmedikleri, üst araması yapılmadığı öğrenilirken, görüntülerde Şafak Yayla’nın kolunun altında avukat cübbesi olduğu belirtildi. Teröristin silahı da bu cübbenin içine sakladığı ihtimali üzerinde duruluyor. Öte yandan teröristlerin Kiraz’ın odasına iki adet de bomba yerleştirdikleri iddia edildi. Müdahale esnasında duyulan ilk patlama sesinin de bu bombalardan birinin patlatılması sonucunda olduğu öne sürüldü. 
 
Slogan atıp ateş ettiler
 
8 saat süren krizde teröristlerin müzakere heyetiyle iki kez kopma noktasına geldiği öğrenildi. Bu anlarda polisin iki teröriste ‘isteklerinizi yerine getirmek için zamana ihtiyacımız’ var sözleri müzakerenin sürmesini sağladı. Ama 20.15 sıralarında telefon açıkken teröristler bir anda slogan atmaya başladı ve savcı Kiraz’ı vurdu. Silah sesleri üzerine polis operasyonu başlattı ve ‘korteks’ adı verilen bir patlayıcı ile odanın duvarını patlattı. Bir grup polis de kilitli kapıyı kırarak içeri girdi. Teröristlerin kafasından vurdukları Kiraz’ı önlerine alarak kendilerine siper yaptıkları öğrenilirken, kalkanlarıyla odaya giren polisin savcı Kiraz’ı oturduğu sandalyenin üzerinden çekerek aldıktan sonra iki teröriste iki taraflı ateşe açtıkları belirtildi. 

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 72
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Guzel de kilif bulmus emniyetimiz kalkan olarak kullanildi demek bizde yedik bence olayda mit in de parmagi var onlarda savciya ates etmistir demistim guzel kilif bulmuslar
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Zafiyet üst düzey bu olayda
    Cevapla
  • Serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Artik yakaladigini vatandasliktan atacaksin, sileceksin kutukten iste o zaman belki bu cennet vatanin kiymetini anlarlar. Yaziklar olsun bee size
    Cevapla
  • ccc prestij ccc 9 yıl önce Şikayet Et
    pekaka ve uazantılarında din iman yoktur
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas dogru yazmis hangisinde din iman var, varsa soyle bilelim yoksa biz bilmeden namazami baslamislar . Oyleyse bilelim gunahlarini almayalim
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    git de pkk ve dhkpc'nin farkı ne, önce onu öğren çocuk.
    Cevapla
  • Güven 9 yıl önce Şikayet Et
    Ciddi bir güvenlik zaafiyeti var, bu kesin. Savcı "panik butonu" na bassa nolacak, kapının kilitlenmesi durumu hiç mi güvenliğin aklına gelmiyor. Ayrıca avukatların üzerinin aranmamasını isteyen İstanbul baro başkanı, teröristlerle konuşan heyet üyeleri ve hatta Berkin'in babası bile olacaklardan haberdardır diye düşünüyorum. Hepsi danışıklı döğüş. Araştırılsın bence.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...