Teröristlere yardımcı olan 3. kişi aranıyor

Savcı Kiraz’ın şehit edildiği Çağlayan Adliyesindeki saldırı ile ilgili DHKP-C’li teröristlere yardım eden üçüncü kişi aranıyor.

Teröristlere yardımcı olan 3. kişi aranıyor
Teröristlere yardımcı olan 3. kişi aranıyor
GİRİŞ 02.04.2015 09:05 GÜNCELLEME 02.04.2015 09:05

Berkin Elvan davasını yürüten ve 7 aydır gece-gündüz çalıştığı için önemli mesafa kateden Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği olayda teröristlere kimlerin yardımcı olduğu araştırılıyor.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği Çağlayan Adliyesine bir avukatın yardımı ile avukat cübbesi ve sahte kimlikle giren DHKP-C’li iki teröriste yardım eden üçüncü kişi aranıyor.

İşte menfur olayla ilgili çok çarpıcı iddialar:

Soruşturmada mesafe almıştı

DHKP-C tarafından şehit edilen Savcı Kiraz, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmada oldukça iyi mesafe kaydetmişti.

İki yıldır 4 savcının elinden geçmesine rağmen mesafe alınamayan soruşturmada izleri adım adım takip eden Kiraz önemli ipuçları üzerinden bazı bilgilere ulaşmak üzeriydi. Kiraz, hafta sonları dahi dosya üzerinde çalışarak çemberi iyice daraltmıştı. Yaklaşık yedi ay önce Elvan soruşturmasına atanan Kiraz, ‘Berkin Elvan’ın ölümüne neden olan gaz kapsülünün kimin tarafından atıldığının tespit edilmesi için önemli girişimlerde bulunmuştu.

Zanlı sayısı 3’e düşmüştü

Ocak 2014’te yedi polis memurunun ifadesi alınmıştı. Elvan’ın yaralandığı 16 Haziran 2013’te Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Salonu önünde çekilen görüntülerde olay yerindeki üç polis tespit edildi.

Bu polislerle birlikte olay yerinde görev yapan bazı polislerinde arasında bulunduğu 20 polis ile ilgili emniyete yazı gönderildi. Eylül 2014’te savcılık tarafından gönderilen yazıda ‘görüntülerdeki polislerin açık kimlik bilgilerinin ve adreslerinin savcılığa gönderilmesi istendi. Ancak savcılığın bu yazısına emniyet yaklaşık beş ay cevap vermedi! Cevap gelmemesi üzerine olayın peşini bırakmayan ve emniyete tekrar yazı yazan Savcılık, emniyetten bu 20 polisin resmi kıyafetli fotoğrafları ve görüntülerinin çekilerek kendisine gönderilmesini istedi. En sonunda Emniyet, üniformalı polis fotoğraflarını savcılığa gönderdi. Savcılık bu fotoğraflar ile olay yerindeki görüntüleri Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Şehit edilen Savcı Kiraz, fotoğraflardaki polislerden olay yeri görüntüsünde yer alan polislerin olup olmadığının tespit edilerek rapor hazırlanmasını istedi.2 yıldır mesafa alınamayan dosyada 7 ay gibi bir sürede taşlar yerine oturup, çember iyice daralmışken Savcı Kiraz şehit edildi.

Sonuca yaklaştığı için mi?

Kiraz’ın öldürülmesiyle ilgili konuşan Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı da, “Berkin Elvan’ın katilini bulmadığı için değil, sonuca yaklaştığı için öldürüldü. Biz buna inanıyoruz. Gelen bilgiler bu yönde” demişti.

KAYNAK: KEMAL GÜMÜŞ - STAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…