11. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri Edirne’de

Ödüllü filmler 6 Nisan’da Trakya Üniversitesi’nde gösterilecek

11. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri Edirne’de
11. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri Edirne’de
GİRİŞ 02.04.2015 09:53 GÜNCELLEME 02.04.2015 09:53

11. Akbank Kısa Film Festivali'nin ödüllü filmleri, 6 Nisan’da Trakya Üniversitesi'nde gösterilecek.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’de kısa film alanında platform oluşturma hedefiyle yola çıkan ve 11 yıldır alanında öncü etkinliklerden biri haline gelen Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, çeşitli kentlerde sanatseverlerle buluşacak.

Üniversite turu kapsamında, 37 ülkeden toplam 712 kısa filmin katıldığı festivalin yarışmalı bölümüne başvuran eserler arasından en iyi ulusal film ödülünü kazanan Orhan İnce’nin yönetmenliğini üstlendiği Adem Başaran filmi, en iyi uluslararası film ödülünü kazanan Avusturya doğumlu yönetmen Mark Gerstorfer’in Erlösung (Kaçış) filmi, mansiyon ödülü kazanan Altın Kızlar, Mükemmel Bir Gün, Roadtrip (Yolculuk) ve La Llamada (Çağrı) ile seyirci özel ödül sahibi Yabani Ot filmleri, 6 Nisan Pazartesi günü Trakya Üniversitesi’nde sinema tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Festivalin ödüllü filmleri, Edirne'nin yanı sıra Tekirdağ, Erzurum, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Sakarya, Mersin, Konya, Adana ve Kayseri’de de gösterilecek.

Bu yıl 16 - 26 Mart'ta gerçekleştirilen Akbank 11. Kısa Film Festivali, 10 gün boyunca sinemaseverlere yine dopdolu bir program sundu. 23 ülkeden toplam 86 kısa film ve iki uzun metrajlı filmin gösterildiği festival, söyleşi ve atölye çalışmaları ile Türk ve dünya sinemasının ünlü isimlerini seyirci ile buluşturdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor