Bu kez maske takmadılar!

Silopi'de sık sık yaşanan elektrik kesintileri protesto edildi.

Bu kez maske takmadılar!
Bu kez maske takmadılar!
GİRİŞ 02.04.2015 09:59 GÜNCELLEME 02.04.2015 10:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Davul zurnayla başlayan ve dilek fenerleriyle devam eden etkinliğin ardından, bir grubun DEDAŞ binasına saldırması üzerine polis göstericilere müdahale etti. Göstericilerin maske takmaması dikkat çekti. 

Silopi'de sosyal medya üzerinden 'Aydınlık bir Silopi için bir dilek feneri sende yak' çağrısı ile vatandaşlar, Sanat Sokak üzerinde toplandı.

Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği etkinlikte konuşan Muhammet Bayrak, "Aylardır DEDAŞ'ın faaliyet soktuğu her gece bazen 4 saate varan elektrik kesintileri nedir neyin nesidir kimseler bilmemektedir. Bu keyfi uygulama halkımızı maddi ve manevi mağdur etmektedir" dedi.

Açıklamanın ardından protesto eylemine katılanlar yanlarındaki dilek fenerlerini yakarak gökyüzüne uçururken, gökyüzünde görsel şovla etkinlik olaysız sona erdi.
Etkinlikten ayrılan bir grup Dicle Mahallesi'nde bulunan DEDAŞ arıza binasına doğru yürüyüp, binaya taşlı saldırıda bulanarak camlarını kırdı.

Polis, saldırganlara zırhlı araçlar ve TOMA'dan tazyikli su sıkarak müdahale etti. Bu sırada ilçenin elektriği kısa süreliğine kesilince olaylarda daha da büyüdü.

YORUMLAR 2
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    kaç paranız var LAN içinde başkasının cebinden asalak gibi yaşa sonra hak diye eylem yap.Kendi adıma hakkım haram olsun . HARAMZADE VATANI NE BILIR HARAMI NE BİLİR.
    Cevapla
  • Zihni 9 yıl önce Şikayet Et
    Faturaları yatırdınız mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'