İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Türk Büro-Sen Tekirdağ Şubesi, saldırıyı kınadı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
GİRİŞ 02.04.2015 10:19 GÜNCELLEME 02.04.2015 10:19

Türk Büro-Sen Tekirdağ Şubesi, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği saldırıyı kınadı.

Türk Büro-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Gürel, adliye önünde yaptığı açıklamada, sebebi ne olursa olsun, terör faaliyetlerinin her zaman insanlık dışı olduğunu söyledi.

Bir davayı bahane ederek bu ülkenin savcısına silah doğrultmanın ve onu rehin almanın asla kabul edilemeyeceğini belirten Gürel, "Yaşanan bu elim olay, toplumun her alanında olduğu gibi hak ve adaletin tecelli ettiği adliyelerimizdeki güvenlik zafiyetini ortaya koymuştur" dedi.

Gürel, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan güvenlik zafiyetinin geçen yıllarda Danıştay saldırısında da yaşandığını ancak geçen süre içerisinde hiçbir önlem alınmadığını öne sürdü.

Yaşanan olayın, sadece değerli bir savcının şehit edilmesi değil hukukun da katledilmesi anlamına geldiğini aktaran Gürel, şunları kaydetti:

"Tarihimize kara bir leke olarak düşmüştür. Terör örgütlerine tavizler verilmemeli, üzerine kararlılıkla gidilmelidir. Müzakere değil mücadele edilmelidir. Meydana gelen bu olaydan çıkarılacak derslerle bir daha böyle üzücü olaylarla karşılaşmamızı temenni ediyor, Türk Büro-Sen olarak, her türlü terörü lanetliyoruz."

Açıklamada, Türk Büro-Sen Tekirdağ üyeleri de hazır bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü