Vali Yerlikaya, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun'u ziyaret etti

Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’u ziyaret etti.

Vali Yerlikaya, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun'u ziyaret etti
Vali Yerlikaya, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun'u ziyaret etti
GİRİŞ 02.04.2015 10:31 GÜNCELLEME 02.04.2015 10:31

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Coşkun, Vali Yerlikaya'ya Gaziantep Üniversitesi'nin fiziki ve diğer konulardaki durumuyla ilgili bilgi verdi.

Üniversitelerin sadece öğrenci yetiştiren değil, kentin ekonomisine, sosyal yaşamına yön veren kuruluşlar olması gerektiğini belirten Vali Yerlikaya, "Bu perspektifte Gaziantep Üniversitesi bizim yolumuzun ışığı, ilim ve bilimin beşiği olarak görüyoruz. Bizim böyle başarılı bir üniversiteye ihtiyacımız var" dedi.

Üniversitelerin yalnız öğrenci yetiştiren değil, aynı zamanda tüm üretim ağlarının, esnafın, KOBİ'lerin, ihracat ve ithalatın, AR-GE ve inovasyonun en önemli enstrümanı olarak gördüklerini ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Gaziantep Üniversitesi'nin sadece Gaziantep'teki üniversitelere değil, Türkiye'deki diğer üniversitelere de örnek projeleri bulunduğunu memnuniyetle öğrendim. Bu noktada, böyle bir kent ve böyle bir kentteki kadim bir üniversiteyle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Bu birlikteliğimizin kentimize büyük bir sinerji sağlayacağına olan inancım tam."

GAÜN'ün kadim bir şehir olan Gaziantep'in ve Türkiye'nin en eski devlet üniversitelerinden biri olduğunu belirten Yerlikaya, "Üniversite bizim yolumuzun ışığı, aydınlığın. ilim ve bilimin beşiği. Ulemalarımızın bulunduğu yer. İlimle aydınlanmayan yol yol değildir. Gaziantep Üniversitesi’ni şehrimizin en önemli ilim merkezi olarak görüyoruz." diye konuştu.

Yerlikaya'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Coşkun ise üniversite ve kent bütünleşmesi adına gereken her şeyi en iyi şekilde yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Coşkun, Vali Yerlikaya'ya fincan takımı hediye etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü