Çarşı Davası'nda polisler şikayetçi olmadı

Kamuoyunda Çarşı Davası olarak bilinen, Gezi olaylarında 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla suçlanan sanıklar yargılanıyor.

Çarşı Davası'nda polisler şikayetçi olmadı
Çarşı Davası'nda polisler şikayetçi olmadı
GİRİŞ 02.04.2015 11:14 GÜNCELLEME 02.04.2015 11:14

16 Aralık'da gerçekleşen ilk duruşmaya Çarşı grubu büyük bir katılım yaparken bugünkü davaya Çağlayan Adliyesi'ndeki yas nedeniyle toplu bir katılım gerçekleştirmedi. Duruşmaya sadece sanıklar ve az sayıda izleyici geldi. Bu izleyiciler arasında Uluslararası Af Örgütü'nden Barbara Neppert ve Almanya'da futbol davalarında uzman 2 kadın avukat da bulunuyor.

Öte yandan Çağlayan Adliyesi'ne girişteki yoğun güvenlik önlemleri adliyenin girişinde uzun kuyruklara neden olunca sinirler gerildi. Zaman zaman yuhalama ve ıslık sesleriyle bu durumun protesto edildiği görüldü.

POLİSLER: ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ

Gezi olaylarının en ses getiren davalarından Çarşı Davası'nın 2. duruşmasında ilginç bir gelişme yaşanıyor. İddianamede şikayetçi olarak görülen 4 polis memuru şikayetçi olmadıklarını ve emniyette ifadelerinin alınmadığını belirttiler. Polisler ayrıca Çarşı Gurubu'nu görmediklerini ve onlarla çatışmadıklarını da belirttiler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor