Balyoz'dan beraat eden komutanlara terfi imkanı

Yeniden görülen Balyoz Planı davasında beraatlerine karar verilen 236 Türk Silahlı Kuvvetler mensubunun 54’ü için terfi imkânı da doğdu.

Balyoz'dan beraat eden komutanlara terfi imkanı
Balyoz'dan beraat eden komutanlara terfi imkanı
GİRİŞ 02.04.2015 11:51 GÜNCELLEME 02.04.2015 11:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından yeniden görülen Balyoz davasında, mahkeme dijital delillerin sahte olduğu gerekçesiyle 236 sanık hakkında beraat verdi.

BALYOZ SANIĞI KOMUTANLARA TERFİ YOLU

Karar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) de sevinçle karşılandı. Balyoz kapsamında yargılanan ve 5 yıl sonra masumiyetleri mahkemece tescil edilen TSK personeli, beraat sevinciyle birlikte ‘terfi’ heyecanı da yaşıyor.

Haklarında süren davalar nedeniyle terfi imkânı bulamayan subaylar, Ağustos’taki YAŞ toplantısında terfi hakkına kavuşmuş oldu.

54'NÜN DURUMU YAŞ'TA GÖRÜŞÜLECEK

Son beraat kararıyla birlikte, 236 TSK mensubunun 54’ünün dosyaları terfi için ağustostaki YAŞ’a girecek. Bu isimler, yaş ve rütbe durumları göz önünde bulundurularak otomatik olarak değerlendirmeye alınacak. Terfi hakkı doğan 30’a yakın kurmay albayın rütbesinin bu Yüksek Askeri Şûra’da ilk kez generalliğe yükseltilmesi bekleniyor.

Ancak Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararından önce emeklilik dilekçesi veren subaylar, terfi imkânından yararlanamayacak.

74 SUBAY YAŞ’A GİREBİLİR

Aralarında terfi ettirilmeyip emekliye sevk edilecekler de olacak. Yaşı genç olanlar ise terfi açısından daha şanslı. Terfi bekleyen 106 kurmay albayın bir kısmı emekli oldu. Bu yüzden sadece 30’a yakın kurmay albay, YAŞ’a ilk kez tuğgeneral olmak için girecek. Yargıtay’ın bozduğu ve halen İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamaları devam eden 88 kişi için de beraat kararı çıkarsa, aralarındaki 20 muvazzaf subay daha terfi için ağustostaki YAŞ toplantısına gelecek. Bu isimlerle birlikte toplam 74 subay, terfi hakkıyla YAŞ’a girmiş olacak.

KAYNAK: BÜLENT AYDEMİR / HT GAZETE
YORUMLAR 1
  • Ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani darbe plani veya girisimi yokmuydu. Darbe olsaydi milletin anasi 40 yil aglayacakdi. 40 dakika da hemen nasil berat ettiler ve terfi hakki kazandilar. Herhalde daha iyi darbe plani yapmak icin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak