Muğla 1. Otizm ve Spor Festivali

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneğince düzenlenen ve "Farkındalık Yürüyüşü" ile başlayan festival kapsamında çocuk oyunları, boyama şenliği, animasyon gösterileri gerçekleştirildi

Muğla 1. Otizm ve Spor Festivali
Muğla 1. Otizm ve Spor Festivali
GİRİŞ 02.04.2015 11:52 GÜNCELLEME 02.04.2015 11:52

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği tarafından "Muğla 1. Otizm ve Spor Festivali" düzenlendi.

Festival kapsamında düzenlenen "Farkındalık Yürüyüşü"ne otistik öğrenciler, engelli dernekleri, üniversite öğrencileri, taraftar grupları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ellerinde pankartlarla yürüyerek "Otizmi farket yaşamı paylaş", "Farkına var yanında ol", "Otizme karşı omuz omuza", "Otizm hastalık değil farklılıktır" şeklinde slogan atan öğrenciler ve vatandaşlar Kurşunlu Meydanı'ndaki festival alanında toplandı.

Burada üniversite öğrencileri tarafından otistik çocuklar için yüz boyama, animasyon, palyaço ve dans gösterileri gerçekleştirildi.

Öğrenciler ve vatandaşlar yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde eğlendi.

Programın açılışında konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Otizmli öğrencilere gereken sevginin gösterilmesi gerektiğini belirten Harmandar, "Engelli vatandaşlarımız toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Onları toplumun her yerinde katılımcı olarak görmek istiyoruz. Bugünkü etkinlikte gördüğüm kalabalık gösteriyor ki Muğla, engellilerine sahip çıkan bir il haline geldi" dedi.

Harmandar, İztuzu Plajı'nda da engellilerin rahat kullanımı için gereken çalışmaları başlattıklarını dile getirdi.

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü ise otizmde farkındalığı artırmak için festivali düzenlediklerine işaret ederek, "Bizler, engellilerin toplumun bir parçası olduğunu göstermek ve kamuoyundaki algıyı değiştirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Amacımız toplumun engellilere yönelik bakış açısını değiştirmek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi