Hükümlüler çevre temizliği yaptı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde "Temiz Plaj Temiz Çevre İçin Biz de Varız Projesi" kapsamında Küçük Boncuklu Koyu'nda hükümlülerin katılımıyla çevre temizliği yapıldı

Hükümlüler çevre temizliği yaptı
Hükümlüler çevre temizliği yaptı
GİRİŞ 02.04.2015 11:54 GÜNCELLEME 02.04.2015 11:54

Fethiye ilçesinde denetimli serbestlik kapsamındaki 25 hükümlü, Küçük Boncuklu Koyu'nda çevre temizliği yaptı.

Fethiye Kaymakamlığı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı işbirliğinde "Temiz Plaj Temiz Çevre İçin Biz de Varız Projesi" başlatıldı. Proje kapsamında Küçük Boncuklu Koyu'na gelen 25 hükümlü, sahil ve ormanlık alanda bir kamyonet çöp topladı.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin toplumda çevre bilincini oluşturmak amacıyla başlatıldığını söyledi. Projenin ana hedefinin çevre duyarlılığı yaratmak olduğuna değinen Çalık, her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip ilçede herkesin çevreye karşı hassas davranmasını istedi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ise Fethiye'nin yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğuna dikkati çekti.

Bu değerleri gelecekte çocuklarına bırakacaklarını vurgulayan Yılmaz, "Bizim bu yerleri kullanırken son derece dikkatli olmamız gerekli. Bu alanlarda maalesef insanımız biraz ihmalkar davranıyor. Vatandaşlarımız geldiğinde çöplerini götürmüyor. Çöpler zamanla birikerek çok çirkin bir görüntü oluyor" dedi.

Yılmaz, çevreye atılan çöplerin birçoğunun plastik malzemeden oluştuğunu, bunların da doğada kaybolmasının binlerce yıl aldığını hatırlattı. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü kapsamındaki bazı hükümlülerin projeye dahil edildiğini bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Şu alanı biraz temizleyebilirsek, bu belki toplumumuza da örnek olur. Bundan sonra daha temiz davranırlar. Bu çalışma süreklilik arz eden bir çalışma. 4 etaptan oluşan temizlik çalışmasını bugün başlattık. İlerleyen günlerde farklı yerlerde devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi