Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Samsun'a 400 milyon liralık yatırım

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Samsun'a 400 milyon liralık yatırım
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Samsun'a 400 milyon liralık yatırım
GİRİŞ 02.04.2015 12:29 GÜNCELLEME 02.04.2015 12:29

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun'a futbol stadyumundan gençlik merkezlerine, yüzme havuzundan spor salonlarına kadar 400 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da yeni Türkiye’ye yakışır yatırımlara imza attıklarını belirtti.

Gençlik ve spor alanında şehrin çehresini değiştiren projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Kılıç, "Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar neticesinde Samsun’u Türkiye’nin marka şehri yapma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz" ifadesini kullandı.

Samsun’da yaşayan gençlere büyük olanaklar sağladıklarını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin teminatı olan gençlere, ferah ve aydınlık bir yaşam biçimi sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Samsunlu gençlerimiz, hem gençlik merkezleri hem de gençlik kamplarındaki projelerle, ülke gençliğine yakışır aktivitelere imza atıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kendine güvenen, başarılı ve sorumluluk sahibi genç nesillere ışık tutmaya devam edeceğiz."

96 milyon liralık 42 tesis Samsun gençliğinin hizmetinde

Açıklamada, yapımı tamamlanan tesisler için toplam 96 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiği ve 42 tesisin yapımının tamamlandığı bildirildi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın göreve geldiği 2013 yılı aralık ayından bugüne 15'ten fazla tesisin Samsunluların hizmetine sunulduğu ifade edilen açıklamada, 244 milyon 500 bin liralık 17 tesisin yapımının devam ettiği, projeler arasında yapımı yüzde 65 seviyesine ulaşan 33 bin kişilik yeni stadyum, Atakum Yüzme Havuzu gibi tesisler yer aldığı vurgulandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı gençlik kamplarında ise yaklaşık 3 bin 500 gencin Samsun’da bir araya gelmenin ve birlikte vakit geçirmenin heyecanını yaşayacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamp programı kapsamında 19 Mayıs gençlik kampında bu yıl bin 620 genç, unutulmayacak deneyimlere ve aktivitelere tanıklık edecek. Nebiyan gençlik kampında buluşacak bin 760 genç ise serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirme fırsatını yakalayacak. 14 Haziran-11 Eylül tarihlerinde düzenlenecek kamplarda, gençlerin keyifli vakit geçirmeleri, sosyal yaşamı öğrenmeleri, zorluklarla mücadele edebilmeleri, eğlenceli yollarla birçok konu başlığında öğrenme becerisini kazanmaları hedefleniyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...