İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Şanlıurfa Barosu, Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın şehit edilmesini kınayarak, ''5 Nisan Dünya Avukatlar Günü'' dolayısıyla düzenlemeyi planladıkları bütün etkinlikleri iptal ettiğini bildirdi

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
GİRİŞ 02.04.2015 12:38 GÜNCELLEME 02.04.2015 12:38

Şanlıurfa Barosu, Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini kınadı.

Adliye önünde toplanan avukatlar adına konuşan Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, hain saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında elim bir terör saldırısı sonucu şehit olduğunu anımsatan Delebe, Kiraz'ın ailesine ve yargı camiasına başsağlığı diledi.

Söz konusu saldırı sonucu bazı çevrelerin avukatları suçlu düşürmeye çalıştığını ve bunu kabul etmediklerini anlatan Delebe, şunları kaydetti:

"Bu menfur saldırı üzerinden mesleğimizi itibarsızlaştırmaya çalışan, olayı avukatlara yönelik olumsuz bir algı operasyonuna çeviren zihniyeti kınıyoruz. Çok iyi bilindiği avukatlar hiçbir zaman şiddete başvurmadı, şiddeti savunmadı. Biz "Avukat terörü" manşeti atan gazete hakkında hiç vakit geçirmeden bu sabah suç duyurusunda bulunduk. Yine 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü münasebetiyle bu hafta sonu yapmayı planladığımız bütün etkinliklerimizi iptal ettik."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak