Vatandaşlık bilgileriyle ilgili bomba iddia

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu da dahil milyonlarca vatandaşa ait bilgiler büyük tehlike altında

Vatandaşlık bilgileriyle ilgili bomba iddia
Vatandaşlık bilgileriyle ilgili bomba iddia
GİRİŞ 03.04.2015 06:33 GÜNCELLEME 03.04.2015 06:54
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Vatandaşlık bilgileriyle ilgili olarak çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı da dahil 11 bakanlığın internet sitesinde güvenlik açığı olduğu iddia edildi. Bu bakanlıklara ait binlerce dosya ve arşiv ile 1830 yılına kadar dayanan nüfus ve adres bilgilerinin tehlike altında olduğu belirtilirken yaklaşık olarak 130 milyon vatandaşın (Hayatını kaybeden vatandaşlarla birlikte) kimlik bilgilerine ulaşılabiliyor.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN BİLGİLERİ SOSYAL MEDYADA

Buna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgileri de dahil. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun nüfus bilgileri, açık ikametgah adresleri, aile hekimi bilgileri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki hizmet dökümleri sosyal medyada yayınlandı. 

MAHREM BİLGİLERE RAHATÇA ULAŞILABİLİYOR

Bununla birlikte milyonlarca vatandaşın sağlık bilgisi, vergi borçları, SSK bilgileri, adres bilgileri, kamudaki personel bilgileri, cep telefonları, e-mail adresleri, öğrenci bilgilerine de rahat bir şekilde ulaşılabiliyor. 

ÖNLEM ALINMAZSA BÜYÜK TEHLİKE 

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre; Önlem alınmadığı takdirde devlete ait ve büyük önem arz eden dosyalar ile vatandaşlara ait bilgiler ‘hacker’ler tarafından ulaşılabilir, kötü niyetli kişilerce satılabilir. Yine uzmanlara göre, hackerler bu yöntemle vatandaşların cep telefonu ve e-mail adresi gibi bilgileri banka, GSM ve pazarlama firmaları ile hukuk bürolarına satıldığını söyledi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 67
  • 0x3a 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin yani sira bende milletvekillerin tum listesi telefin,mail eslerinin adresi gibi butun belgeler var yukaridaki bilgileri benim arkadasim cikardi normaldir :)
    Cevapla
  • HASAN 9 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar önlem alırsanız alın ingilizin vodafonu- hscb bankası almanın finanbankı bunlar işlem yaparken bütün bilgileri alıp avrupa merkeze yolladılar bile türkcell yabancı ortakları telekomun ürdünlüsü
    Cevapla
  • Aslan Aksoy 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben bunu 10 sene önce söylemiştim. Her seçim döneminde YSK'nın sitesinde açık bulup raporluyordum. Ama bir teşekkür bile gelmiyordu. Kaç milyon vatandaşın bilgilerine ulaşılan açığı söylüyorum ilgilenen yok. Nasıl olsa iktidar yanlısı.. İşin ilginç tarafı iktidar tarafından araya adam sokunca da olmuyor. Ne garip bir hükümetsiniz yahu.
    Cevapla
  • bozok 9 yıl önce Şikayet Et
    tamam önlem alırım çok özür gençler
    Cevapla
  • rahat olun 9 yıl önce Şikayet Et
    fitne haber yaparak ortalığın karıştırılmasını sağlayan kişilere nalet olsun. Bizi bir birimize düşürerek diğer savaş halinde olan arap ülkeleri gibi olmayacağız. Bizler TÜRK insanıyız fitnelere gelmeyiz ve gelmemeliyiz. Türkiye karışması halinde neler olabilir. anneniz babanız kardeşleriniz ve eşleriniz huzur içinde gezemedikleri bir ülkedemi yaşamak istiyorsunuz. ben kendim olarak böyle bir ortam istemiyorum. bunun için elimden geleni yapacağım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler