Adliyede ’Ümit Kocasakal’lı gerginlik

İstanbul Adliyesi'nde avukat ile polis arasında arbede yaşanıyor. Ümit Kocasakal, arbedenin ortasında kaldı. Avukatlar üstlerini aratmıyor.

GİRİŞ 03.04.2015 15:22 GÜNCELLEME 03.04.2015 15:38
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

DHKP-C terör örgütü, İstanbul Adliyesi'nde Berkin Elvan dosyasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin almıştı. Terör örgütü ile polis arasında müzakereler devam ederken, silah sesi duyulmasının hemen ardından polis operasyon yaptı. İki terörist öldürüldü ve Savcı Mehmet Selim Kiraz, şehit oldu. İki teröristin üstü aranmadan İstanbul Adliyesi'ne girmesinden ötürü, adliyede artık üst arama var. Avukatlar bu uygulamaya karşı çıkarken, polis ile avukatlar arası gerginlik bir süre daha devam etti.

BARO BAŞKANI KOCASAKAL KRİZ GEÇİRDİ

Aramalara karşı çıkan avukatlar sabah saatlerinden itibaren polisler tartıştı. Gerginlik devam ederken İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve baro yönetimi adliyeye geldi. Adliye girişinde güvenlik güçleriyle bir süre görüşen Kocasakal ve arkasında bulunan avukatlar aranmadan içeri girmek istedi. Kocasakal, güvenlik görevlileriyle yapılan görüşme sırasında başsavcı ile görüşmek istediğini söyledi. Bu sırada çevik kuvvet polisleri kalkanlarıyla adliyeye girdi. Duruma tepki gösteren Ümit Kocasakal, “Beni de mi atacaksınız? Hadi at beni” dedi. Arkada bulunan avukatlar içeri girmeye çalışınca çevik kuvvet polisleri Ümit Kocasakal’ın da aralarında bulunduğu avukatları dışarı doğru itmeye başladı. Bu sırada Ümit Kocasakal arbedenin ortasında kaldı. Zor anlar yaşayan Kocasakal içeride kalırken, diğer avukatlar dışarı çıkarıldı. Yaşananlara tepki gösteren Ümit Kocasakal, “Eğer burada polis bir baro başkanını bunu yapabiliyorsa avukatlara zaten neler yaptığını hepiniz görüyorsunuz” diye konuştu.

YORUMLAR 18
  • hektor 9 yıl önce Şikayet Et
    aaah sn kenan evren olacaktıda sen farklı konuşscaktı sn başkan
    Cevapla
  • hektor 9 yıl önce Şikayet Et
    baro başkanı tehtit ediyor sn savcılar nerdesiniz farklı konuşacakmış nedeyecen kufurmu yoksa diyer savcılarıdamı vurduracan
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    çevik kuvvet buldozer gibidir ,adamı kürer ule
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlara niye ayrıcalık tanınıyor 8 eli 8 ayaklarımı var benden fazlaları yok ben aranıyorsam onlarda aranacak niye zıplıyor bunlar .
    Cevapla
  • cetin 9 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlere destek verenler gün gibi ortada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var