Milyonluk himmet transferi belgelendi

Gülen'e yakın 120 kuruluşta çalışanların hesapları üzerinden yapılan havaleyle ABD ve Kanada'ya 4 milyon 330 bin TL himmet transferi yapıldı

Milyonluk himmet transferi belgelendi
Milyonluk himmet transferi belgelendi
GİRİŞ 05.04.2015 13:41 GÜNCELLEME 05.04.2015 13:41

Paralel Yapı'nın 2010 KPSS sorularını ÖSYM'den sızdırıp Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği üzerinden hücre evlerine servis etmesini kapsayan soruşturma doğrultusunda hazırlanan MASAK raporunda çarpıcı ayrıntılara ulaşıldı.

Raporda, Türkiye'de bulunan Paralel Yapı'ya bağlı özel okul ve dershane gibi 120 kuruluşta çalışan bin 435 kişinin KPSS soruşturmasındaki 3 bin 227 kişilik "şüpheli" listesinin merkezinde yer aldığı belirlendi. Bu kişiler üzerinden yurtdışında bulunan "Gülenist Kuruluşlar", "Fethullah Gülen Okulu", "Gülen Hareketi Okulu" olarak adlandırılan 20 kuruluşa para transferi yapıldığı tespit edildi. "Himmet" olarak değerlendirilen bu paraların gönderildiği okul ve dernek gibi kuruluşların ABD ve Kanada'da bulunduğu öğrenildi. Soruşturma dosyasında şüpheli olarak yer alan bin 900 kişinin telefon (HTS) ve parasal bağlantısı da tespit edildi. 

BİN 345'İ O ŞİRKETLERDE 

2010'daki KPSS sınavı soruşturması kapsamında Paralel Yapı tarafından soruların çalındığı iddiasıyla 32 kişinin tutuklandığı soruşturmanın koordinesini yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM), şüphelilerle ilgili analiz yaptı. YÖK, ÖSYM, SGK gibi 10'u aşkın kurumdan veri alınarak yapılan analizlerde dosyada yer alan 3 bin 227 kişiden bin 900'ünün telefon trafiği ve para bağlantıları belirlendi. Örgütün firari yöneticilerinden Cemil K. ve serbest bırakılan Yusuf R.'nin sahibi oldukları firmaların da yer aldığı Paralel Yapı ile bağlantılı 120 kuruluşta sınavın şüpheli listesindeki bin 435'inin çalıştığı tespit edildi. 

KAYNAK: SABAH