Avcılar'da "mescit yıkımı" protestosu

Avcılar'da vatandaş, piknik alanında inşa edilen mescidin belediye tarafından sebep gösterilmeden yıkıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Avcılar'da "mescit yıkımı" protestosu
Avcılar'da "mescit yıkımı" protestosu
GİRİŞ 05.04.2015 20:29 GÜNCELLEME 05.04.2015 20:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Paşaeli Piknik Alanı'nda toplanan Gümüşpala Mahallesi sakinleri, hayırseverler tarafından Avcılar Belediyesi'nin bilgisi ve oluru dahilinde yaptırıldığını belirttikleri mescidin yıkılmadan önceki halini gösteren fotoğraflar taşıdı.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar adına basın açıklaması yapan Avcılar Belediye Meclis Üyesi Şebnem Gökmen, vatandaşların talebi üzerine inşa edilen mescidin yapımına CHP'li meclis üyeleri tarafından onay verildiğini anlattı.

Gökmen, mescidin yapımı öncesi CHP'li Avcılar Belediye Başkanı ve meclis üyeleri ile belediye yetkililerinin piknik alanına gelip keşif yaptığını ve mescidin yapımına onay verdiğini söyleyerek, "CHP'nin geçmişine baktığımızda maalesef ibadethaneler konusunda oldukça olumsuz örneklerle karşılaşıyoruz. Tarihi vesikalar, CHP'nin birçok ibadethaneyi pervasızca yıktığını veya kapattığını yazar. Şu an burada da böyle bir anlayışla karşı kaşıya olduğumuzu, üzülerek belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Mescidinin tekrar yapılması için müracaatta bulunacağını ifade eden Gökmen, Avcılar Belediyesi yetkililerinden açıklama beklediklerini dile getirdi.

Vatandaşlar, açıklamanın ardından eylemi sonlandırdı.

YORUMLAR 11
  • alihaydar 9 yıl önce Şikayet Et
    varsa yoksa din düşmanlığı uyuyan müslüman uyan paralelciler uyanın yarın kime oy verdiğinizi görün bilmiyorduk demeyin bunun hesabını iyi yapın
    Cevapla
  • veli görmz 9 yıl önce Şikayet Et
    biraz insaf. piknik alanına inşa edildiği yazıyor haberde demekki kaçak yapılmış. Ankarada büyükşehir planda olmayan eski cami ve mescitleri yıkıyor, planda yeri ayrıp yenisini yapıyor. ne var şimdi bunda
    Cevapla
  • VVVVV 9 yıl önce Şikayet Et
    bu soldan başka bir şey beklenmez. asla ve asla başka bir şey beklenmez. ben müslümanların müslümanım deyip te sola oy vermesini işte bu gibi sebeplerle asla anlayamam. ve solun bundan asla vazgeçeceği yoktur. bunların tıyneti müslümana ve islama bir fırsatta karşı duruş sergilemek olsa gerektir.
    Cevapla
  • yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiye'nin % 90 müslüman diyoruz chp avcılarda ezan seslerini fısıldıya aldı ezan sesi duyulmuyor duyulan ezan sesi sabah camı açarsan o ezan seside merkezi sistemden bir camiden.bunlar mescidi ahırda yapar mescidi yıkarlarda allah bunları 23 nisan çocuk bayramında bile göreceli başbakan koltuğuna oturrmasını nasip etmessin.amin.
    Cevapla
  • Tarhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya anlamadınızmı o mescit bir paravan yaptıranda onlar yıktıranda onlar bunlar bir yerde Tesettürlü bayana CHP rozeti takarlar bir yerde Tesettürlü bayanı otobüsten atarlar. Bunlar değilmi oto park Alanına yapılacak camiyi ağaç kesiliyor diye eylem yapan ve hatta zabıta amirini yumrukuyan bunların vekilleri değilmiydi şimdi ne olduki mescit sever oldular...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız